Testări pentru COVID-19 în scara blocului!?!

1
4076

La Constanța se pare că este posibil să se facă testări pentru detecția SARS-CoV-2 chiar și în scara blocului. Un cititor ne-a trimis câteva fotografii, panicat că se fac testări pentru COVID-19 în casa scării.

Personalul medical din Constanța a ajuns să facă testări pentru COVID-19 chiar și în scara unui bloc din Inel II, se pare. Un cititor ne-a sesizat acest lucru, trimițându-ne, panicat, câteva fotografii pentru a demonstra acest lucru.

Într-o imagine se poate observa o ambulanță și doi angajați, îmbrăcați în combinezoane de protecție, iar în altă fotografie, o persoană aflată în scara blocului și mâna uneia dintre persoanele care testau pentru detecția SARS-CoV-2, clar la cerere. Niciun medic dintr-un spital de stat nu ar fi îndrăznit să facă acest lucru, mai ales că reglementările legale arată clar că o persoană suspectă de COVID-19 este preluată cu o ambulanță și transportată la o unitate medicală, pentru a fi testată.

Este adevărat că există constănțeni care merg într-o unitate medicală, de stat sau privată, și se testează, la cerere, și doar dacă rezultatul este pozitiv, anunță Direcția de Sănătate Publică sau sună la 112.

Trebuie menționat că în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase nu se mai fac teste la cerere, o unitate medicală de stat în care mai puteți merge pentru acest lucru în municipiul Constanța este Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Palazu Mare. Aici a fost amenajată o zonă în acest sens, în curtea spitalului, nu se intră în unitatea medicală.

Vom reveni cu mai multe informații despre cazul absolut aberant pe care vi l-am prezentat!

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Reglementarile legale?? Nu se mai transporta in perioada asta ptr testari la spitale..dspul da testele sajului si sajul pleaca la restari ori la domiciliu ori in ambulanta. Se pare ca in poza ambulanta era mica si suspectul a coborat ca nu mergea interfonul sau vre o baba curioasa sa intrebe ea repede ce si cum ce vecini

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.