În primele 10 zile ale lunii noiembrie, 15 polițiști se aflau în carantină, confirmați cu SARS-COV-2

0
561
Agent de poliție. FOTO Cătălin SCHIPOR

Constanța intră în carantină, iar forțele de ordine se regrupează pentru a putea face față tuturor situațiilor, atât în municipiu, cât și în județ. Un subiect sensibil, putem spune, dat fiind că, într-o atare situație este nevoie de mulți polițiști și jandarmi.

Doar că, în situații critice, apare și neprevăzutul. Deși este nevoie de personal, la nivelul IPJ Constanța sunt și mulți polițiști în izolare sau în carantină. Unii au fost testați pozitiv la SARS-COV-2, alții au fost contacți ai unor persoane infectate.

Astfel, luând ca exemplu primele 10 zile ale lunii noiembrie, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au fost testați pozitiv un număr de 15 polițiști, aceștia făcând parte, preponderent, din structurile de ordine publică.

Un număr destul de mare, putem spune, fiind vorba doar de persoanele infectate. Dacă îi luăm în calcul și pe colegii acestora, cu care au intrat în contact și care au fost nevoiți să intre în izolare, numărul polițiștilor indisponibili, în acest moment, este mai mare.  Cert este că, după ieșirea acestora din carantină, au intrat alții, un nou ”ciclu” am putea spune.

Așa cum am mai precizat, doar pentru monitorizarea intrărilor și ieșirilor din municipiul Constanța, pe fiecare sens, 24 de ore din 24, ar fi nevoie de minim 50 de polițiști, la care se adaugă numărul celor care patrulează prin interiorul orașului, plus cei care vor desfășura acțiuni specifice. De remarcat că, împreună cu polițiștii, vor acționa și jandarmii din cadrul IJJ Constanța, ei fiind cei care gestionează activitățile specifice carantinei.

Cert este că oamenii legii vor fi prezenți peste tot și vor desfășura acțiuni specifice pe linia prevenirii și limitării răspândirii infecției cu SARS-COV-2, împreună cu jandarmii și, probabil, cu colegii de la Locală.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.