Scandal la Poșta din Năvodari pentru că NU mai erau bani pentru plata alocațiilor, iar o oficiantă se credea stăpână pe moșie

3
4216

Oficiul Poștal din Năvodari se închide la ora 19.00 și pentru că mai erau trei persoane în unitate și alte cinci afară, la coadă, o oficiantă a cerut să se închidă ușa cu cheia, ca să nu mai intre și cei din exterior. În plus, doamna a folosit jigniri gratuite, de genul „ura și la gară“, „pot să vorbească singuri“ etc. Mai mult, unii oameni stăteau afară degeaba, la coadă, pentru că oficiul poștal nu ar mai fi avut bani să plătească alocațiile, de exemplu, așa că a ieșit un scandal pe cinste.

În Năvodari funcționează un singur oficiu poștal și, din cauza unui focar COVID-19, se pare, nu ar mai lucra decât doi oficianți. Miercuri seară, cu puțin timp înaintea orei închiderii, ora 19.00, mai erau trei persoane în clădire și alte cinci afară. Așa că una dintre angajate a decis să se închidă ușa cu cheia, ca să nu mai intre nimeni dintre cei care așteptau afară, jignind fără sens, asemenea unei țațe.

„Deci, să nu mai intre nimeni, da. (…) Deci nu mă interesează, deja am trei persoane înăuntru, ura și la gară. Că nu m-am culcat cu poșta! Da, pune cheia și gata. Poate să vorbească singuri“, a spus una dintre oficiante, un client replicând către colega acesteia „Puneți-vă în fața ușii, ce naiba. Faceți pe bodyguardul“.

Una dintre persoane de afară a reușit, însă, să se strecoare repede înăuntru și a început scandalul. Doamna venise să încaseze o alocație, deja era a treia seară când nu reușea să ridice banii, pentru că se termina programul oficiului poșta înainte să intre ea.

„Și aseară și acum două seri am stat. Am luat o alocație de plată. Deci nu e posibil să stau de la ora 6.20 și la ora 7.00 fără 10 să îmi închideți ușa!“, a spus mama înfuriată. „Doamnă, nu am bani la plată“, a replicat oficianta, așa că s-a iscat un scandal pe cinste. Iată dialogul absolut caragialesc:

„- Păi cum, doamnă, și aseară am venit și nici aseară nu aveați? Poșta nu are bani?

– Poșta nu are bani, pentru că îi depune în bancă.

– Pentru că alocația pentru care am avizul în cutia poștală, îmi spuneți că nu aveți bani?

– Nu, pentru că nu dormim cu banii la noi.

– Păi, doamna poștăriță, ieri, cu ce bani a venit la mine acasă și a lăsat avizul?

– Doamna poștăriță predă banii.

– Și unde sunt banii? Trebuia să vin de dimineață, la prima oră? Avem și noi serviciu. Adică și în seara asta stăteam degeaba, ca să îmi spuneți la 7.00 că nu aveți bani?

– Doamnă, dar eu am spus mai demult că nu am bani!

– Păi eu de unde să aud, doamnă, că eu sunt afară? Cum adică să îmi spuneți că nu aveți bani de alocație? Nu există Poșta să nu aibă bani, care face încasări zilnic.

– Doamnă, banii se depun la bancă, nu dormim cu ei noaptea în poștă.

– Păi cum mi-a fost lăsat avizul aseară ca să vin să iau banii și dumneavoastră îmi spuneți că nu aveți bani, nu e posibil așa ceva!

– Aveți o doamnă dirigintă, vă rog să vă prezentați mâine…

– Da chiar vreau, am mai făcut o reclamație odată că doamnei poștărițe îi este foarte lene să urce până la etajul III. Și mă pune să stau aici ore. Avem și noi serviciu, plecăm de la ora 5.00, ca să vin să stau până la 7.00 la Poștă? E posibil așa ceva. Auzi, Poșta nu are bani, așa ceva nu există!

(…)

– Să stau iar mâine seară, dar ce sunt patron să plecăm toată ziua de la muncă?“

Așadar, nu mergeți după ora 16.00 la Oficiul Poștal de la Năvodari să ridicați alocația, pentru că banii se depun în bancă, înainte ca aceasta să se închidă, potrivit oficiantei, și nu mai plătește nimic.

Vom reveni cu opinia dirigintei Oficiului Poștal din Năvodari.

Valentin ISPAS

3 COMENTARII

  • Si daca angajata postei chiar nu mai avea bani?
   Intr-adevar, nu angajatele postei si nu numai ar trebui sa invete sa comunice civilizat si oficial, dar asta e alta poveste.

   • Dar nici cu autorul articolului nu mi-e rusine cu asa exprimare: “o oficiantă se credea stăpână pe moșie”, “asemenea unei țațe” (!!?), “a început scandalul”.
    Din cate stiu, un jurnalist trebuie sa prezinte stirile in mod neutru, nepartinitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.