Remus Negoi, candidat USR-PLUS pentru Parlamentul României, susţine reducerea numărului de mandate pentru aleşi

0
194

La sfârşitul primei săptămâni din luna decembrie sunt programate alegerile parlamentare. Alianţa USR-PLUS Constanţa deschide lista de candidaţi pentru Senat cu Remus Negoi. În cadrul unui interviu Focus Press, Remus Negoi a explicat de ce candidează, dar şi care sunt priorităţile sale: „Am candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi, din păcate, nu am reuşit să câştig această cursă electorală şi m-am decis că pot ajuta mai bine, din toate punctele de vedere, din poziţia de parlamentar”.

Remus Negoi a explicat, cu această ocazie şi iniţiativa USR-PLUS: „Fără penali în funcţii publice”. „Vorbim despre persoane condamnate penal definitiv, printr-o hotărâre definitivă a instanţei, până la momentul în care ele sunt reabilitate definitiv, tot de către o instanţă. Deci, nu este vorba de un penal că a început o urmărire penală, nu e vorba de cineva care este în procesul de judecată. Penal, adică este condamnat definitiv”, a punctat Remus Negoi.

În afară de proiectele pentru Parlament, Remus Negoi a făcut câteva precizări şi despre situaţia de la nivelul Consiliului Judeţean Constanţa, acolo unde, urmare a negocierii cu PNL, USR a obţinut postul de vicepreşedinte: „Unul din domeniile pe care colegul meu le va gestiona va fi cel de atragere de fonduri europene”.

„Unul din punctele cele mai importante, şi ale mele, şi ale noastre, este cel de dezvoltare şi a unei alte laturi de turism. (…) Sunt în judeţ monumente uitate, iar noi avem pregătit un registru al monumentelor, inclusiv a celor uitate, o aplicaţie prin care să poţi să îţi faci, ca turist, trasee. Avem în plan dezvoltarea unei rute, de fapt prelungirea rutei Velo Euro6, care pleacă din Franţa şi traversează toată Europa, dar se opreşte la intrare în judeţul Constanţa (…)”, a spus Remus Negoi, referindu-se la proiectele sale şi ale colegilor, la care a adăugat necesitatea reabilitării porturilor dunărene care au fost lăsate în paragină.

Strict referindu-se la activitatea de viitor parlamentar, Remus Negoi a menţionat reforma administrativă – reducerea numărului de parlamentari, precum şi revenirea la alegerile în două tururi.

„Un alt punct la care ţin eu foarte mult este reducerea numărului de mandate pentru aleşi”, a mai declarat Remus Negoi.

Declaraţiile integrale le puteţi urmări în materialul VIDEO.  

Comandat de Partidul Uniunea Salvaţi România

Executat de Focus Press

Cod mandatar financiar 11200021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.