A fost fixat primul termen pentru a doua rejudecare a dosarului “Vectra”

1
959
sursa foto: Evz.ro

Istoria se repetă în dosarul penal denumit generic ”Vectra Imobiliare”, întors ”proaspăt” de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) pentru o a doua rejudecare. Ori sunt ceva interese la mijloc, mai ales că nu este vorba despre un dosar ”de duzină”, cum ar spune altcineva, ori justiția din România a ajuns într-un impas, deși prima variantă ar fi mai credibilă.

Așa cum am precizat într-un alt material, pe acest subiect, în luna iulie a acestui an, judecătorii instanței supreme din România au dispus punerea în libertate de îndată a persoanelor implicate în această mega-afacere cu imobiliare, asta după ce o instanță îi condamnase definitiv la pedepse mari cu închisoarea.

Acest dosar a început în urmă cu opt ani și s-a ”terminat” în primăvara lui 2019, culminând cu condamnarea celor trei afaceriști, Gabriel Moise, Cosmin Moldoveanu şi Adrian Roşu. Procurorii au dispus, în 2012, trimiterea în judecată a icelor trei indivizi, reprezentanţi ai SC Vectra Imobiliare SRL, SC Vectra Construct SRL Constanţa şi SC City Invest SRL. În fapt, cei trimişi în judecată au fost acuzaţi că nu şi-au îndeplinit obligaţiile faţă de cei care au cumpărat, plătind în avans, locuinţe în blocurile „Vectra”.

După pronunțarea Curții de Apel Constanța, în luna martie a anului trecut, prin care cei trei au fost găsiți vinovați pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, aceștia au fost încarcerați. De precizat că pedepsele aplicate în apel au fost mult reduse față de cele date de Tribunal, pe fond, asta pentru că, pe parcursul procesului, au avut loc mai multe răsturnări de situație dosar. Inițial, Adrian Roșu și Gabriel Moise au primit câte 20 de ani de detenție, în timp ce Cosmin Moldoveanu a fost condamnat la 18 ani.

Punct și de la capăt

De remarcat că dosarul a mai trecut printr-o etapă de rejudecare, iar acum, din câte se pare, istoria se repetă. Așa cum am precizat la momentul respectiv, după pronunțarea ÎCCJ din luna iulie, dosarul s-a întors la Curtea de Apel Constanța, unde a fost deja fixat primul termen pentru re-rejudecare, acesta urmând a avea loc pe data de 8 ianuarie 2021.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

  1. Poate a-ți fi interesat sa vedeti cum judecatori Constanteni dau sentințe greșite intenționat pt a putea fi atacate la INALTA CURTE.Asociatia păgubiților VECTRA va pot pune la dispozitie multe informatii ,seară bună !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.