Documente. După numeroase demersuri la autorități, alegătorii din Mamaia Sat vor vota la Centrul de Afaceri din Tabăra Năvodari. Daniel Dumitrescu: “Devine o normalitate”

1
507
Daniel Dumitrescu
Daniel Dumitrescu

Alegătorii din Mamaia Sat vor vota la alegerile parlamentare, programate pe 6 decembrie a.c., la Centrul de Afaceri din Tabăra Năvodari. După numeroase sesizări și demersuri la Primăria Năvodari, Autoritatea Electorală Permanentă, Prefectura Constanța și Direcția de Sănătate Publică, liderul PNL a reușit să determine autoritățile să înființeze noua secție de votare pentru oamenii cu drept de vot din Mamaia Sat. Daniel Dumitrescu susține că secția de votare din Mamaia Sat a fost desființată în urmă cu mai mulți ani, iar votanții erau repartizați la toate secțiile din Năvodari.

Urmare a adresei înregistrată la Primăria Năvodari, nr. 38626/23.10.2020, prin care Daniel Dumitrescu solicita din nou înființarea unei noi secții de votare în Mamaia Nord, precum și mutarea secțiilor de votare nr. 327 din clădirea sediului administrativ Coloana Auto, 329 – Dispensar nr. 2 și 330 – Dispensar nr. 3, motivând că nu îndeplinesc condițiile sanitare impuse de pandemia de COVID, primarul Florin Chelaru i-a răspuns că a identificat un spațiu: “În acest sens și ținând cont de prevederile Hotărârii Autorității Electorale Permanente nr. 44/2016, privind setul de condiții minimale pe care trebuie să le îndeplinească locațiile în care funcționează secțiile de votare, precum și dotarea minimală a acestora, respectiv să funcționeze Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, spațiul propus pentru înființarea unei noi secții de votare este situat pe Bulevardul Mamaia Nord, nr. 6, corp 1, parter, Birou nr. 0031 din incinta Centrului de Afaceri, în suprafață de 37,29 mp“.

Noi de mai bine de un an tot făcut demersuri pentru că nu mi se pare normal ca locuitorii din Mamaia Sat să fie împărțiți în 20 de secții din cele 24 existente și să alerge prin tot orașul, de la o secție la alta, până găsesc secția în care trebuie să voteze. Erau împărțiți câte 10 sau 20 de oameni la fiecare secție. Un vecin vota într-o secție, iar alt vecin vota în altă secție, în funcție de cum au fost repartizați sau împrăștiați pe la secții. Am făcut mai multe demersuri și la Primăria Năvodari și la Prefectura Constanța, Autoritatea Electorală Permanentă, chiar și la Direcția de Sănătate Publică, pentru înființarea secției. Se pare că acum am găsit înțelegere la Primărie și la AEP și în cele din urmă vor înființa această secție. Este vorba de 1.500 de oameni, cu drept de vot, care vor vota în noua secție de la Centrul de Afaceri din Tabăra Năvodari, secție care îndeplinește toate condițiile impuse de AEP și DSP în contextul pandemic. Acum devine o normalitate”, a declarat, pentru Focus Press, Daniel Dumitrescu, liderul PNL Năvodari.

Din câte se pare, situația aceasta trenează din mandatul fostului edil. “Până acum nu s-a dorit această reglementare din lipsa investițiilor din Mamaia Sat. Administratorii orașului au încercat să-i oprească să vină la vot pe acești cetățeni. Oamenii nu știau la ce secții vor vota și ajungeau să renunțe să mai voteze. Dacă nu-și găseau secția la care erau arondați, oamenii renunțau să meargă de la o secție la alta să vadă unde vor vota. Asta a fost ideea din timpul mandatului lui Nicolae Matei. Se dorea ca oamenii din Mamaia Sat să renunțe să mai iasă la vot. În mandatul lui Matei a fost desființată secția de votare de la Mamaia Sat. Nefăcând investiții acolo, ei au încercat să determine oamenii să nu mai voteze”, susține Daniel Dumitrescu.

Secția de votare de la Coloana Auto, mutată la Casa de Cultură

Demersul nu este singular. Alte trei secții de votare au funcționat la alegerile locale din acest an, în plină stare de alertă din cauza pandemiei de COVID, în condiții neconforme. “Noi am mai făcut un demers. Există trei secții din Năvodari care aveau condiții neconforme de votare, mă refer la Secția de la Coloana Auto și două dispensare în care se derulau alegerile. Vreau să spun că le-au mutat și pe acestea. Nu mai sunt unde erau. Secția de votare nr. 327 de la Coloana Auto au mutat-o la Casa de Cultură. Consider că acolo sunt condiții mult mai bine. De asemenea, secția 329 a fost mutată la Creșa nr. 20 și secția 330 a fost mutată la sala de sport, cu nivel de practică școlară competițională școlară. Presupun că este sala de sport de la liceu. Cert este că aceste secții au fost mutate, pentru că aveau între 10 și 14 mp. Era imposibil să se desfășoare un proces de vot în condiții de siguranță. Toate problemele semnalate timp de un an au fost rezolvate acum”, a precizat liderul PNL Năvodari, care a mai adăugat și faptul că  la alegerile locale “autorității locale i-a convenit repartiția votanților din Mamaia Sat la cele 20 de secții și nu a dorit înființarea acestor secții, dar la alegerile parlamentare a acceptat remedierea problemelor”.

Reamintim faptul că la alegerile locale din 27 septembrie a.c. Daniel Dumitrescu a fost nevoit să stea la o coadă imensă pentru a putea vota la secția nr. 327 de la Coloana Auto.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. 500 de operatorii de la PNL astia sunt si singuri susținători PNL din constanta ca doar nu puneau de la PSD s-au alte partide nu-s prosti adica ei or fi dar cei din spate care- i conduc nu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.