Constanţa e plină de şantiere: în prag de iarnă, muncitorii lucrează de zor la 15 proiecte imobiliare noi, în zona campusului universitar

0
1736
Building BNB Avantaj

De câțiva ani buni, pe Bulevardul Aurel Vlaicu, pe partea cu Lacul Siutghiol, se construiesc de zor diferite imobile, unități de cazare sau clădiri de apartamente, tot mai multe firme dezvoltând diverse proiecte imobiliare în această zonă. Una atractivă, mai ales că se află pe malul lacului, aproape de stațiunea Mamaia și de mai multe supermarketuri și malluri, chiar la ieșirea din oraș.

Se apropie iarna, a venit frigul, dar muncitorii lucrează de zor, în continuare, pe B-dul Aurel Vlaicu, pe partea cu Lacul Siutghiol, între Campusul Universității Ovidius și B-dul Tomis, la ieșirea din Constanța. Se toarnă fundații, se ridică etaje peste etaje, șantierele sunt încă pline de muncitori, macarale, autocamioane, se muncește la foc continuu, probabil până la prima zăpadă.

Cei care s-au mutat deja în clădirile noi construite în această zonă atât de atractivă pentru dezvoltatorii imobiliare nu au liniște, deoarece noul cartier răsună de comenzile urlate și sunetul echipamentelor folosite de zecile de muncitori.

În prezent, aproximativ 15 noi proiecte imobiliare sunt în implementare aici, în cea mai mare parte clădiri de apartamente cu diferite niveluri. Chiar la bulevard, Arproex S.R.L. a ridicat (și aproape a finalizat construcția) un bloc de șase etaje, pentru S.C. First Tower S.R.L., cu spații comerciale la parter. Autorizația de construcție a fost obținută la începutul lunii februarie 2019. Asociații societății comerciale cu sediul în Ovidiu sunt, fiecare cu 50%, Dănuț Giumba și Tudor Pariza, ultimul fiind și administrator. Anul trecut, First Tower a avut venituri de peste 6 milioane de lei și o pierdere de peste 120.000 de lei. Firma are ca principal domeniu de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Tot pe B-dul Aurel Vlaicu, nr. 305A, construiește același tip de imobil Trantuko S.R.L., pentru Building BNB Avantaj S.R.L., pe baza unei autorizații de construire din 14.05.2020. Termenul de execuție este de trei ani, dar lucrurile se mișcă repede, fiind înălțate deja patru niveluri. Beneficiarul are sediul în Eforie Sud, același domeniu principal de activitate, iar în 2019 nu a realizat venituri, înregistrând o pierdere de peste 44.000 de lei. Firma are ca unic asociat și administrator pe Bogdan Constantin Budeanu.

S.C. Lake Street Residence S.R.L. dezvoltă chiar două proiecte imobiliare în această zonă. Unul pe str. Rubinului, iar altul pe str. Opalului. Primul abia a fost demarat, autorizația de construire fiind obținută la sfârșitul lunii septembrie a.c., iar imobilul care va apărea aici va avea subsol, patru etaje și etaj tehnic, cu spații comerciale la parter și locuințe la celelalte niveluri. Investiția este realizată împreună cu S.C. Dobrogea Real Estate Development S.R.L. din Constanța.

Cel de-al doilea proiect, Opal Residence Universitate, presupune o clădire de apartamente, cu subsol și trei etaje, primele două fiind deja ridicate. Autorizația a fost obținută în august 2019, pentru patru ani.  

Firma constănțean are ca unic asociat și administrator pe Mioara Deac, iar ca principal obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. În 2019 a avut venituri totale de puțin peste 250.000 de lei și un profit de doar 62.631 de lei.

Nu foarte departe, pe strada Perlei, am descoperit și o investiție imobiliară stopată. Liniște și pace pe șantier. Proiectul a fost modificat de la prima autorizație de construire și în loc de construire imobil subsol cu supantă (parcare, spaţii tehnice)+P+2E+3E duplex+M locuinţe colective, apoi de construire 3 corpuri de clădire subsol total cu supantă+P+3E locuinţe colective, vor apărea două imobile D+P+3E locuinţe colective. Și poate se va mai modifica deoarece sunt deja ridicate cinci niveluri.

Beneficiarul investiției este S.C. Orion Residence S.R.L. din Constanța, firmă care are trei asociați, fiecare cu 33%, persoane cunoscute în Portul Constanța: Gabriel Ciocan, Sorin Sotir Culețu și Florin Costel Luchian. Primii doi sunt asociați și în Black Sea Services, una dintre firmele care au deținut monopolul în cazul activităților de pilotaj și remorcaj, obținând milioane de euro pentru serviciile prestate în porturile maritime.

Orion Residence S.R.L. a avut, în 2019, venituri totale de doar aproximativ 400.000 de lei și o pierdere de puțin peste 31.000 de lei, principala sa activitate fiind dezvoltarea (promovarea) imobiliară.

Vom reveni într-un alt articol cu alte proiecte imobiliare ce se dezvoltă în prezent pe B-dul Aurel Vlaicu, între stațiunea Mamaia și ieșirea din municipiul Constanța.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.