A fost reținut și cel de-al doilea protestatar de la Parlament. Este acuzat că a rupt poarta

0
106
Sursa foto- DIGI24

Un al doilea participant la protestul de marți de la Parlament, un bărbat de 23 de ani, a fost reținut. Tânărul ar fi forțat poarta Senatului și a fost identificat după analizarea imaginilor video, arată Mediafax, citat de Știripesurse.ro.

Primul, un bărbat de 50 de ani, bănuit că a pulverizat vopsea pe patru mașini la protestul de la Parlament, a fost reținut marți seara. Ministerul de Interne transmite că au fost identificate peste 160 de protestatari și s-au aplicat 58 de sancțiuni.

Ce spune MAI

Potrivit MAI, patru mașini au fost distruse, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere în acest sens.

Conform unui comunicat de marți seara, din verificările efectuate de oamenii legii a reieșit că 14 persoane, din cadrul a șase organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, respectiv AUR, „s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice”. De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la protest și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 și Legii nr. 61/1991.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.