VIDEO. Ce spune prefectul despre organizarea alegerilor în comuna Agigea!

0
537

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a vorbit în cadrul unui interviu Focus Press despre situația tensionată din comuna Agigea, unde, de aproximativ un an foarte multe proiecte au fost pierdute din lipsa unui Consiliu Local. De pe altă parte, USR Constanța susține că a strâns suficiente semnături pentru demiterea primarului Cristian Cîrjaliu.


Precizăm că la sfârșitul lunii noiembrie a anului curent, instanța a decis dizolvarea Consiliului Local Agigea, astfel, conform prevederilor legale primarul nu poate fi demis fără un reprezentant al Consiliului Local în Comisia de Organizare a unui referendum, astfel prefectul Silviu Coșa spune că instituția Prefecturii așteaptă clarificări privind modul în care trebuie să acționeze.

„În ceea ce privește solicitarea de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului sunt anumite aspecte care trebuie clarificate și am solicitat clarificări atât la nivelul autorității electorale permanente, cât și din partea ministerului de Interne. Precizăm că o prevedere legală spune că în Comisia de Organizare a referendumului trebuie să se regăsească și un reprezentant al Consiliului Local, ori începând cu sfârșitul lunii noiembrie, Consiliul Local Agigea este dizolvat prin hotărârea instanței și așteptăm clarificări vis-a-vis de modul în care ar trebui să procedăm în continuare pe această speță. În ceea ce privește sesizarea referitoare la anumite semnături și la veridicitatea acestora, solicitarea făcută de primar a fost înaintată autorității competente pentru verificare”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu Cosa.

Cât în ceea ce privește organizarea unor alegeri pentru instituirea Consiliului Local Agigea, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa spune că acestea se vor organiza în momentul în care va avea o hotărâre de guvern în acest sens.


„Alegerile pentru Consiliul Local Agigea se vor organiza în momentul în care se va stipula printr-o hotărâre de guvern, eu solicitarea am făcut-o”, a conchis Silviu Cosa.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.