A tăiat mai mulți copaci din Tomis Nord, însă a primit o amendă de doar 500 de lei

0
482

Proprietarul unui teren de pe strada Cișmelei a tăiat aproximativ zece copaci, dar nu a fost sancționat decât cu 500 de lei de către Poliția Locală Constanța. Copacii au fost raşi de pe suprafaţa pământului săptămâna trecută. Consilierul local Mihai Ochiuleț a observat acest lucru și a sesizat autoritățile.

„Dezastrul, din păcate, continuă: chiar dacă proprietarului nu i s-a eliberat autorizație de lucru, acesta a taiat toți copacii. Am sesizat imediat acest lucru și aștept, în cel mai scurt timp, să văd măsurile luate de autorități! Aceste practici trebuie să înceteze imediat!“, a declarat Mihai Ochiuleț.

Poliția Locală Constanța a intervenit, dar nu a putut face mare lucru, deoarece arborii se aflau pe un teren privat. I-au putut aplica proprietarului doar o amendă de 500 de lei, deoarece acesta tăiase și doi pomi de pe domeniul public, nu doar pe cei de pe suprafața sa de pământ.

Pe domeniul său privat fiecare poate să facă ce vrea, atâta timp cât nu încarcă legislația în vigoare, chiar și să taie copacii. Asta atât timp cât aceștia nu sunt ocrotiți, dintr-o specie de pom protejată, susțin reprezentanții Primăriei Constanța.

Așa că polițiștii locali nu au avut ce să facă, angajații Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul administrației locale nedescoperind vreun  copac ocrotit prin lege, doar că fuseseră tăiați și doi pomi de pe domeniul public. Oricum erau la pământ, ce să mai facă?!

Din păcate, luni, 22 februarie a.c., proprietarul terenului nici măcar nu luase, după atâtea zile, toate crengile și frunzele. Toate erau strânse într-un morman, dar erau purtate de vânt de colo colo, iar doi oameni ai străzi adunau câteva, probabil pentru a face un foc cine știe unde și a se încălzi noaptea.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.