Plan Urbanistic General pentru zona Mamaia Nord – Năvodari datează din 1994. Se lucrează la unul nou, care să cuprindă şi plajele

0
528

Unitatea administrativ teritorială Năvodari va avea un Plan Urbanistic General (PUG) nou, în locul celui actual, vechi de 27 de ani. În acest sens se fac demersuri și, ca element de noutate, în acest PUG vor fi prevăzute și plajele cu beach-barurile aferente, pentru a se rezolva o dată pentru totdeauna problema acestora.

Toată lumea arată cu degetul și acuză autoritățile locale de la Năvodari că au eliberat autorizații de construire pentru zeci de imobile cu ”N” etaje. De asemenea, mulți nu știu că dacă un consilier nu votează un astfel de proiect, acesta poate fi dat în judecată, iar reclamantul câștigă fără dar și poate.

Toate acestea pentru că în zona respectivă, Mamaia Nord- Năvodari, există PUG vechi din 1994, când zona respectivă era ”șerpărie”, în condițiile în care un PUG trebuie actualizat o dată la maxim 10 ani, potrivit Legii 350/2001.

Mai nou, Primăria Năvodari urmează să depună documentația pentru reînnoirea acestui Plan Urbanistic General, mai ales că necesitățile zonei s-au schimbat între timp.

”Actualul Plan Urbanistic General este vechi de 27 de ani, s-a încercat reînnoirea lui în 2008, dar nu s-a putut la vremea respectivă, s-au pierdut avizele. Noi suntem în lucru cu reînnoirea acestuia și urmează să facem demersuri în acest sens. Am inclus în acest PUG și plajele, pentru a rezolva problema cu acele beach-baruri”, a declarat pentru Focus Press, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

De precizat că întocmirea acestui PUG se va face începând din acest an, însă nu se știe când va fi gata, dat fiind că un astfel de proiect nu este prea ușor de făcut.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.