ABADL își recuperează, în instanță, sectoarele de plaje intabulate de primării

0
380

Procesul prin care Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral revendică o suprafață de plajă, intabulată de Primăria Constanța în timpul mandatelor lui Radu Mazăre, a fost amânat pentru luna noiembrie.

Este vorba despre unul din seria dosarelor civile prin care ABADL încearcă să recupereze anumite sectoare de plajă, intabulate de Primăria Constanța ca poligoane. Unul dintre aceste dosare s-a aflat, joi, 10 septembrie, pe ordinea de zi a Judecătoriei Constanța, pe fondul cauzei. Reprezentanții Primăriei Constanța au solicitat unele precizări din partea ABADL, astfel încât s-a acordat termen pentru data de 5 noiembrie, astfel încât să dea posibilitatea reclamantei să depună acele înscrisuri.

Un alt dosar similar, având ca obiect tot ”revendicare imobiliară”, are termen pe data de 25 septembrie, de data aceasta la Tribunal.

De remarcat că în vara anului trecut, ANAR-ABADL au câștigat procesul cu Primăria Costinești, tot privind o revendicare imobiliară. Mai exact, în 2007, Primăria Costinești, prin HCL 111/30.11.2007,  a trecut suprafața de 16.436 metri pătrați, reprezentând faleza stațiunii, în domeniul privat al comunei.

În urma acțiunii depusă în instanță, judecătorii au admis excepția de nelegalitate a hotărârii de consiliu care a stat la baza transferului suprafeței de plajă de la Apele Române la UAT Costinești, astfel încât a admis acțiunea reclamantei. Totodată, ”obligă pârâta Comuna Costinești prin primar să lase reclamantului în deplină proprietate și reclamantei Administrația Națională Apele Române prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral în deplină administrare, terenul în suprafață totală de 16.436 metri pătrați, reprezentând faleza Mării Negre situat în intravilanul comunei Costinești”, după cum se arată în hotărârea Tribunalului din data de 20 iunie 2019.

Hotărârea dată pe fond, deși nu a fost definitivă, nu a mai fost contestată.

ABADL a câștigat, anul trecut, cei 16.436 de metri pătrați. Noi nu am mai atacat mai departe, așa că suprafața a rămas la ei”, a declarat primarul comunei Costinești, Traian Cristea, pentru Focus Press.

Vom reveni cu detalii din aceste dosare în măsura în care acestea se vor apropia de un verdict final.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.