Fals în înscrisuri. Directorul general adjunct al CERONAV, inculpat într-un dosar cu absolvenţi de cursuri “făcuţi din pix”

0
574

Cinci persoane au calitatea de “inculpat” într-un dosar penal, pentru “fals în înscrisuri sub semnătură privată”. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanța pe 09.09.2020, urmând a se stabili și primul termen în proces. 

Directorul general adjunct al Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Emil Luca, se numără și el printre inculpați. În dosarul instrumentat de magistrații constănțeni apar și Constantin Mihalache, Mircea Hafiuc, Viorel Florescu și Ion Filimon. Se pare că pe numele unor cursanți ar fi fost emise certificate de absolvire a unor cursuri, deși aceștia nici nu s-ar fi prezentat la examen. Situaţia aceasta ar trena de ani de zile, susţin surse judiciare. Directorul adjunct Emil Luca și Ion Filimon ar fi acuzați de săvârșirea “infracțiunii de omisiune a sesizării”, faptă prevăzută de art. 267, alin. 1 și 2 Cod Penal. Cei doi ar fi dispus refacerea cursurilor și anularea certificatelor de absolvire, dar ar fi omis să sesizeze oamenii legii de faptele unor funcționari publici.

E.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.