Dosare la Parchet pe numele mai multor chiriaşi din cartierul Henri Coandă

0
2648

În urma unor verificări derulate în primăvara acestui an, au fost depistate nereguli în ceea ce privește autenticitatea certificatelor fiscale de debit sau de stare materială prezentate de către unii dintre chiriaşii campusului social Henri Coandă și ai locuințelor din fondul locativ de stat administrate de RAEDPP.

Peste 220 de persoane au depus astfel de documente falsificate, în scopul îndeplinirii criteriilor de eligibilitate pentru repartizarea unei locuințe ori în vederea prelungirii contractelor de închiriere deja existente. Cei mai mulți au fost deja evacuați, iar unii au fugit când au aflat că dosarele au ajuns la Parchet.

Noi i-am evacuat pe cei care nu erau în regulă, unii au plecat singuri pentru că s-au speriat. Oricum, am trimis la Parchet toate sesizările noastre și o să îi caute cei de acolo. Deci unii au venit au predat cheile, iar alții au fugit și nu i-am mai găsit, au lăsat ușa deschisă. Unele locuințe au fost deja repartizate, dar mai avem. Procedura e foarte complicată pentru că sunt dosare vechi, din 2012. Noi am făcut repartițiile în funcție de punctajul fiecăruia, iar acum ei trebuie să reconfirme acele puncte, să vină din nou cu actele de propietate, că au loc de muncă și altele. Din păcate unii nu reușesc să aducă actele”, a precizat Florin Gheorghe, directorul RAEDPP.

În momentul de față, una din problemele cu care noi ne confruntăm în cartierul acesta este că unii dintre locatari, neavând loc de muncă, înregistrează datorii foarte mari la utilități, pentru că și apa caldă, încălzirea și aragazul, toate sunt pe curent. Unii dintre ei s-au învățat că statul le dă totul pe tavă și le venea curentul 800-1000 de lei pe lună. Și nu plăteau. De anul trecut, de când am preluat noi conducerea cartierului, i-am decuplat de la curent pentru că nu era normal așa ceva. Unii nu au plătit energia electrică niciodată, dar ei stăteau bine mersi. Le-am tăiat curentul, deci le-am tăiat și apa. Ei încă stau acolo, dar nu știu cât or mai rezista. Câțiva au plecat”, a mai adăugat directorul RAEDPP.

Pentru ca astfel de situații să nu mai apară, dosarele sunt analizate la sânge și se merge pe nişte criterii destul de drastice.

Ca să nu mai întâmpinăm astfel de probleme, când analizăm dosarele candidaților îi luăm mai întâi pe cei care un loc de muncă, care nu au datorii la SPIT, care nu au avut probleme în trecut cu legea, copiii să fie înregistrați la școală și atunci au întâietate persoanele de genul acesta. Căutăm ca pe cei care îi mutăm acolo să fie oameni liniștiți, nu de pe stradă. Încercăm să facem o selecție pentru că tot noi avem probleme după aceea”, a completat Florin Gheorghe.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.