ABADL susține că plajele vor fi gata până la începerea sezonului, deși agenților economici le-au spus altceva

1
456

Angajații de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral lucrează, în aceste zile, pe plajele din stațiunile Mamaia, Constanța, Eforie, Costinești și pe cordonul Venus – Saturn pentru a pregăti plajele pentru sezonul estival. Sectoarele de plajă sunt pregătite pentru a fi predate, până la începutul sezonului estival, operatorilor de plajă care au încheiate contracte. Asta susțin cei de la ABADL, însă reprezentanții Asociației RESTO susțin cu totul altceva.

Suprafața totală de plajă pe care Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral o pregătește pentru debutul sezonului estival depășește 260 ha. La Constanța au fost executate lucrări de igienizare pe toate plajele din oraș, iar pe plaja Modern, în vedere afânării, se scot gardurile de stuf care au fost amplasate în iarna pentru protecție împotriva eroziunii eoliene. În Constanța, în această săptămână și în următoarea, vor fi afânate sectoarele ce vor fi predate către operatorilor de plajă, care au încheiate contracte de închiriere cu ABADL, apoi se va acționa pe toată linia țărmului.

În stațiunea Mamaia s-au început parțial acțiunile de igienizare manuală și mecanizată, dar și de nivelare, la Eforie se execută lucrări de nivelare a loturilor de plajă, la Costinești se demontează gardurile de stuf amplasate pentru protecția împotriva eroziunii eoliene a plajelor și au loc acțiuni de igienizare manuală și de nivelare, iar pe cordonul Venus-Saturn se execută lucrări de nivelare. Toate aceste lucrări sunt pentru ca turiștii și constănțenii să se poate bucura de plaje bine întreținute.

Însă, deși cei de la ABADL au precizat, printr-o postare, că plajele vor fi gata până la deschiderea sezonului estival, reprezentanții Asociației Patronale RESTO susțin că acest lucru nu se va întâmpla. În cursul acestei săptămâni cei de la RESTO au avut o întâlnire de lucru cu Prefectura Constanța și cu șefii tuturor deconcentratelor. Printre aceștia, la întâlnire, a fost și un reprezentant al Apelor Române care a precizat că cel mai probabil sectoarele de plajă vor fi predate agenților economici pe data de 14 mai, motivând că proiectul de înnisipare este principalul motiv pentru care vor exista întârzieri.

Plajele nu vor fi gata la începere sezonului estival. Reprezentantul ABADL în ședința pe care am avut-o la Prefectură a spus că probabil la 14 mai vor fi predate plajele, dar se mai poate întârzia. În acel moment noi am reacționat și am întrebat de ce au cerut deja banii pe 30% din contract când nici măcar nu veți putea respecta data de 1 Mai, care prin lege înseamnă deschiderea sezonului. Aceștia au motivate întârzierea prin faptul că proiectul de înnisipare este unul de interes national și că prin lege ar avea voie să întârzie cu predarea sectoarelor de plajă. Dar, dacă plajele se vor da la 14 mai, sau la 1 iunie, deabia de atunci încolo agentul economic poate depune actele pentru autorizație la Primărie, autorizație care nici aia nu vine în 30 de zile și deci trece deja jumătate din sezon”, a precizat Corina Martin, președinte de onoare RESTO.

Mihaela GIUGLEA

1 COMENTARIU

  1. dacă-i 14 mai este bine cine se duce pe frigul asta la plaja așa se preconizează ca v-v-a fi și de 1 mai 2 mai este paste taman bine dacă-a pe 14 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.