“Ability Taxi”, program gratuit de transport pentru persoanele cu handicap locomotor

0
343

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța (DGAS) a pus la dispoziție începând de joi, 20 august a.c., un serviciu de transport gratuit în regim taxi pentru persoanele adulte cu dizabilități motorii care nu au alte venituri în afara prestațiilor sociale acordate de la bugetul de stat și local.

Directorul DGAS Emil Mereuță a declarat că, dacă vor avea cereri, vor suplimenta, deși deocamdată nu sunt destule cereri pentru mai multe mașini.

Autoturismul nu este nou, dar face parte din parcul municipalității și este pus la dispoziție pentru acest serviciu – ”Ability taxi” având în vedere cererile mai vechi ale persoanelor cu dizabilități din oraș care au neapărat nevoie de asistență de transport.

“Avem o evidență a tuturor certificatelor cu grad de handicap, grave pentru locomotor. În jur de 1000 de persoane sunt în municipiul Constanța. Este nevoie de acest serviciu și aici, se desfășoară deja în mai multe orașe europene. Acolo se realizează privat contracost și cu anumite subvenții din partea statului sau a municipalității, la noi se realizează total gratuit”, a spus Mereuţă.

Cei ce vor să beneficieze de acest serviciu gratuit, trebuie să se înregistreze cu 24 de ore înainte la un dispecerat. Numerele vor fi făcute publice, sunt afișate și pe mașini.

Pentru a folosi serviciile Ability taxi, în regim de comandă prealabilă, potențialii beneficiari trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă certificat de handicap emis de un Consiliu Local, să aibă domiciliul în Constanța, să nu fie instituționalizați într-un centru rezidențial public, să nu realizeze alte venituri în afara indemnizației de handicap și bugetului complementar și a stimulentului pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap.

Persoanele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pot suna la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de Direcția generală de asistență socială: 0241.482.031 sau 0799.400.362, pentru programarea curselor, iar transportul gratuit poate fi solicitat cu 24 ore înainte.
Programările și transportul efectiv se vor realiza după următorul program:
– luni – joi, în intervalul orar 08:00 – 16:30;
– vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.