Primarul comunei Albești, Gheorghe Moldovan: „Fondurile europene sunt soluția pentru a ajunge la normalitate“

0
275

Albești este una dintre comunele din județul Constanța în care au fost implementate, de-a lungul timpului, multe proiecte cu fonduri europene pentru modernizarea localității, în special proiecte de infrastructură.

Potrivit primarului Gheorghe Moldovan, candidat la un nou mandat din partea PNL, s-au derulat lucrări de asfaltare, de alimentare cu apă a gospodăriilor din comună, canalizare, reabilitare a căminelor culturale, însă proiectele continuă pentru că localitatea este într-o permanentă dezvoltare.

„După extinderea rețelei de alimentare cu apă, numai anul trecut au fost derulate în satele Albești, Vârtop și Cotu Văii două proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Proiectele au vizat lucrări de asfaltare pe 13 km, extinși pe 20 de străzi pe care nu a existat niciodată asfalt. Lucrările au fost ample și au presupus inclusiv montarea de rigole de scurgere a apelor pluviale. În acest fel, procentul de asfaltare a străzilor din satele comunei Albești s-a ridicat la 75%“, a declarat Gheorghe Moldovan.

Acestea nu sunt singurele proiecte implementate. Tot cu fonduri europene, în comuna Albești au început lucrările de construcție a unei grădinițe cu program prelungit în satul Cotu Văii, proiect a cărui valoare este de 500 de mii de euro, dar și reabilitarea căminului cultural din satul Vârtop. Pentru că proiectele trebuie cofinanțate din bugetul local, fiecare administrație locală își calculează și cât poate susține din bugetul propriu aceste proiecte, acesta fiind unul dintre motivele pentru care proiectele de anvergură se derulează pe rând. Primarul Gheorghe Moldovan spune că în perioada următoare va începe construirea unei școli noi în localitatea Albești. „Proiectul se va derula prin Programul Operațional Regional și are o valoare de 1,2 milioane de euro. În comună au rămas tot mai puțini copii, pe care i-am comasat să învețe în 2 școli: Albești și Cotu Văii, dar, pentru că pe clădirea școlii din Albești și-au pus amprenta anii, aceasta va intra în reabilitare“, a declarat primarul.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.