Achiziţii de peste 43 de milioane pentru Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul Judeţean Constanţa

0
363
Echipaj SMURD în fața UPU a SCJU Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Consiliul Județean Constanța s-a reunit joi, 17 decembrie 2020, în ultima ședință ordinară din acest an. Au fost prezenți 35 de consilieri din totalul de 37. Ședința a fost ținută în regim de videoconferință, iar pe ordinea de zi au fost un număr de 25 de proiecte de hotărâri și două pe lista suplimentară.

Cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi au fost cele privind dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța și a Spitatulului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța, în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Pentru aceste proiecte se va aloca suma totală de 43.148.697 de lei, valoare care reprezintă decontarea echipamentelor de protecție și a consumabilelor achiziționate de către cele două instituții sanitare și achiziționarea de echipamente medicale noi, pentru creșterea capacității de intervenție în lupta contra noului coronavirus.

Printre cele mai importante echipamente medicale ce urmează a fi achiziționate pentru Spitalul Județean sunt: nebulizatoare, trusă de videobronhoscopie, injectomate, spirometre, aparat de radiologie digital cu grafie cu tub fixat în podea, sistem modular de testare pulmonară, ecograf cu sondă abdomen și cu sondă pleurală (liniară), paturi ATI, monitoare funcții vitale, aparate de ventilație mecanică, infuzomate, monitor de transport, defibrilatoare și aparate de anestezie.

Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie urmează a fi achiziționate: un echograf doppler portabil și unul fix, defibrilator cu monitor LCD bifazic – sincron și asincron, bronhoscop flexibil cu canal de lucru, analizator de gaze sanguine portabil, echograf portabil cu traducător US pentru cord și plămân, aparat Roentgen digital fix și mobil, precum și echipamente de dezinfecție prin nebulizare.

Un alt proiect important a fost cel care privește stabilirea numărului și cuantumului burselor școlare aferente anului școlar 2020 – 2021, pentru elevii care frecventează cursurile instituțiilor de învățământ special. Au fost aprobate 429 de burse pentru elevii care frecventează cursurile celor trei școli speciale din subordinea Consiliului Județean Constanța, burse lunare de 300 de lei/elev, ce vor fi împărțite în trei categorii: burse de merit, burse de studiu și burse sociale.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.