Contestația în anulare formulată de George Karam, patronul restaurantului Beirut, respinsă la Curtea de Apel

0
453
Restaurantul Beirut, în dimineaţa de după teribilul incendiu

Judecătorii Curții de Apel Constanța au respins contestația în anulare formulată de George Karam, patronul restaurantului Beirut, condamnat la opt ani de închisoare, în cazul tragediei din 2014, când trei tinere artiste au murit arse de vii în restaurantul său. Arabul a contestat hotărârea judecătorilor privind acuzațiile de ”neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, acțiunea fiind înregistrată în toamna anului trecut.

După mai multe termene și amânări consecutive, Curtea de Apel Constanța a respins contestația în anulare formulată de George Karam, în acest dosar.

Tip solutie: Respins contestaţie în anulare.
Solutia pe scurt: În baza art.431 cu referire la art.428 alin.(1) cod procedură penală, respinge contestaţiile în anulare ca inadmisibile. În baza art.275 alin.(2) cod procedură penală, obligă pe contestatori la plata sumei de câte 100 lei fiecare cheltuieli judiciare către stat. În baza art.272 şi art.275 alin.(6) cod procedură penală, onorariul în cuantum de câte 627 lei pentru av.Mariana Negip, av.Georgiana Bănuţă, av.Adrian Olteanu, av.Denisa Maria Fâcă, av.Maria Căzănel, av.Anca Corina Ardeleanu, av.Adrian Alexandrescu, în cuantum parţial de câte 135 lei pentru av.Eduard Niţă, av.Daniel Grozea, av.Adrian Avram, care au asigurat asistenţa juridică din oficiu se vor deconta din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 17.12.20
”, se arată în încheierea de ședință.

Reamintim că anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui George Karam, patronul restaurantului Beirut, pe 5.08.2015, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă – una în formă agravată, a infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora – forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără contracte, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alături de el, au fost trimise în judecată și firmele SC Middle East Parteners SRL și SC Tinel Cristi SRL, plus persoanele fizice Constantin Pavel, Dumitru Jurca, Gheorghe Nirlu, Sultana Nirlu, Florentina Gica Coroianu, Mihaela Zdru și Florin Iordache, pentru tragedia din 2014. Este vorba despre teribilul incendiu, în urma căruia trei tinere și-au pierdut viețile, în aprilie 2014. Dansatoarele Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu, cât şi cântăreaţa Nicoleta Cengher au ars de vii în restaurantul morţii, aflându-se la mansarda localului.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.