Acord de recunoaștere a vinovăției: agresor din Mangalia, condamnat pentru tentativă de omor

0
4210

Individul din Mangalia acuzat de tentativă de omor, după ce aproape și-a omorât concubina în bătaie, a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției, pentru reducerea pedepsei.

Pentru a scăpa cu o pedeapsă redusă, inculpatul Ionel Chiriac a recunoscut faptele în forma stabilită de procurori. Potrivit anchetatorilor, bărbatul și-a bătut concubina în luna octombrie a anului trecut, iar agresiunea a fost una destul de serioasă. Femeia a primit lovituri cu pumnii și cu picioarele, astfel încât a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale. În urma investigațiilor medico-legale s-a stabilit ulterior că loviturile primite i-au pus femeii viața în pericol. Astfe, prima încadrare juridică, de vătămare corporală, a fost înlocuită cu tentativă de omor, iar cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Prima încercare a individului de a scăpa mai ieftin a fost la începutul lunii trecute, când a cerut schimbarea încadrării juridice, din tentativă de omor în loviri și alte violențe, prima încadrare juridică. Instanța i-a respins această solicitare. Ultima soluție a fost să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției. Astfel, judecătorii de la Tribunalul Constanța l-au condamnat la doi ani de închisoare cu executare, plus plata unor daune materiale.

Decizia nu este definitivă și poate fi apelată în termen de 10 zile de la comunicare.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.