Ion Dumitrache solicită să transforme o clădire de pe Ştefan cel Mare în imobil de locuinţe colective

0
437

Președintele interimar al Organizației Municipale PSD Constanța, Ion Dumitrache intenționează să transforme o  clădire de pe strada Ștefan cel Mare, situată la numărul 35, în imobil de locuințe colective, cu regim maxim de înălțime de 3 etaje. În prezent, imobilul are funcțiunea de spațiu comercial la parter și spații de cazare la etaje.

Astfel, a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța documentația necesară în vederea realizării proiectului ”Plan Urbanistic Zonal- Modificare funcțiune imobil strada Ștefan cel Mare numărul 35 și reglementarea terenurilor dintre străzile Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu, Cuza Vodă și Răscoalei din 1907, conform avizului de oportunitate 150713 din 13.12.2017.”

Beneficiarul acestei investiții este societatea comercială Eurosantis SRL din Constanța, care a fost înființată la data de 13 octombrie 1992, și care îi are ca asociați pe Ion și Maria Dumitrache. 

Prezenta documentație are ca obiect Planul urbanistic zonal și Regulamentul de urbanism pentru terenul cuprins între străzile Răscoala din 1907, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu și Cuza Vodă.

Obiectul lucrării constă în completarea funcțiunilor permise pentru parcela care a generat P.U.Z. cu cea de locuire, precum și în aprofundarea și rezolvarea complexă a problemelor funcționale, tehnice și estetice în zona de studiu avută în vedere de avizul de oportunitate emis în acest scop.

Din punctul de vedere al tipului de activitate, terenurile din apropiere sunt terenuri destinate funcțiunilor și echipamentelor publice, locuirii și funcțiunilor complementare acestora, comerțului și serviciilor.  Parterul clădirilor este destinat funcțiunilor comerciale pe străzile Ștefan cel Mare, Răscoalei și Mihai Viteazu., iar pe strada Cuza vodă se găsesc și spații administrative, birouri, vis-a-vis. 

Amplasamentul obiectivului care a declanșat P.U.Z. este în zona centrală a municipiului Constanța, pe artera comercială pietonală Ștefan cel Mare. În vecinatatea imediată se află Tomis Mall, Piața Unirii, Oficiul Poștal 1, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Parcul Teatrului, Parcul Primăriei.

În urma analizei situației existente, următoarele disfuncționalități ies la iveală:

-terenul care a generat PUZ nu beneficiază de posibilitatea conversiei funcțiunilor permise în prezent în locuințe, deși în vecinătate etajele imobilelor adăpostesc cu preponderență locuințe; 

-amenajarea pietonalului Ștefan cel Mare este lipsit de atractivitate pentru public, deocamdată, pentru că municipalitatea are în plan reabilitarea străzii Ștefan cel Mare.

-suprafețele de spațiu verde sunt deficitare;

-nu există locuri suficiente de parcare care să deservească populația rezidentă în zonă și vizitatorii spațiilor comerciale. 

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.