Acțiuni ale polițiștilor privind verificarea persoanelor certate cu legea

0
309
Foto - arhivă

Polițiștii constănțeni au desfășurat, miercuri, o acțiune de amploare pe raza județului Constanța, privind verificarea respectării măsurilor preventive dispuse față de unele persoane, a punerii în executare a mandatelor și sentințelor penale, dar și clarificarea situației persoanelor reclamate ca dispărute.

La acțiune au participat peste 100 de polițiști de investigații criminale și ordine publică, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, fiind verificate 110 locații. În urma activităților, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost reținute 3 persoane.

Totodată, au fost depistate 3 persoane care aveau pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea sau mandate de arestare preventivă.

Arestat pentru proxenetism

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de proxenetism, polițiști din cadrul Secției 2 au identificat un bărbat, de 31 de ani, bănuit de comiterea faptei. Acesta este suspectat că, în perioada septembrie – noiembrie 2020, ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o femeie, activitate în urma căreia ar fi obținut foloase materiale.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, polițiștii Secției 2 au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în urma căruia a fost identificat bărbatul în cauză, față de care s-a dispus luarea măsurii reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Acesta a fost prezentat instanței de judecată, care a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

I-au furat telefonul unui bărbat aflat în autobuz. Au ajuns în arest

Polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța au identificat o femeie, de 64 de ani, și un bărbat, de 49 de ani, ambii din municipiul Medgidia, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de furt calificat.

Cele două persoane sunt suspectate că, la data de 14 septembrie a.c., ar fi sustras din borseta unui bărbat un telefon mobil, în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun din municipiul Constanța.

Polițiștii B.I.C., cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Medgidia, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind prezentate instanței de judecată, care a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații au identificat, în municipiul Constanța, un bărbat, de 27 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Acesta a fost escortat și încarcerat în cadrul Penitenciarul Poarta Albă.

Nu a respectat obligațiile arestului la domiciliu. A ajuns în arestul IPJ

În urma sesizării instanţei de judecată de către polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Medgidia cu privire la nerespectarea obligaţiilor cu ocazia dispunerii măsurii arestului la domiciliu, Judecătoria Constanța a dispus revocarea acestei măsuri şi emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pe numele unui bărbat, de 21 de ani, din municipiul Medgidia.

Polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Medgidia l-au identificat pe bărbatul în cauză, acesta fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar la activități au participat polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, precum și polițiști locali.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.