Activitate suspendată. Terminalul portuar Midia Internațional a fost amendat pentru depozitul ilegal de azotat de amoniu

0
537

Terminalul portuar Midia Internațional a cerut în instanță anularea sancțiunilor aplicate de Garda de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, în urma identificării unui depozit de azotat de amoniu, pentru care nu avea autorizație.

Garda de Mediu – Constanța a efectuat mai multe controale, în luna august a acestui an, în porturile aflate la Marea Neagră, unde au descoperit multe nereguli în ceea ce privește depozitarea substanțelor periculoase. Măsura a fost luată după tragedia din capitala Libanului, Beirut, unde aceeași substanță, depozitată în condiții improprii, a produs o deflagrație soldată cu multe victime și foarte multe pagube materiale.

Astfel, la societatea Midia Internațional SA a fost descoperită cantitatea de 3.523 tone de azotat de amoniu, pentru care nu deținea nici o autorizație de depozitare. Astfel, reprezentanții Gărzii de Mediu au aplicat societății o amendă de 60 de mii de lei și suspendarea activității până în momentul în care vor intra în legalitate din acest punct de vedere.

Societatea a plătit jumătate dim minimul stabilit, adică 15 mii de lei, dar au contestat, totodată, aceste sancțiuni, tocmai pentru a putea funcționa în continuare, până la soluționarea cazului în instanță”, a declarat, pentru ”Focus Press”, Steluța Popescu, comisar-șef al Gărzii de Mediu Constanța.

Așa se face că, miercuri, 4 noiembrie, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat, pe secția ”contencios administrativ și fiscal”, dosarul 7072/118/2020, având ca obiect ”Anulare act administrativ”, în care societatea Midia Internațional SA apare ca reclamant, împotriva Gărziid e Mediu.

Instanța urmează să stabilească primul termen de judecată în acest caz.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.