Legea junglei. Un bărbat a fost bătut în propria mașină, de față cu soția, de Daniel Rafte, cel care a împânzit Constanța de blocuri

0
11845

Afaceristul Daniel Rafte, din Constanța, este acuzat că l-a bătut pe reprezentantul unei firme de construcții față de care are unele datorii. Incidentul s-a întâmplat joi seară, 5 noiembrie, în jurul orei 21:00, în Tomis Nord. Rafte a deschis portiera mașinii bărbatului, care era staționată, și l-a agresat de față cu soția acestuia, relatează avocatul victimei.

Daniel Rafte este acuzat că l-a ameninţat şi că s-a răzbunat, fizic, pe reprezentantul unei firme de construcții, care s-a adresat instanței pentru a-și recupera banii pe unele lucrări. La momentul producerii agresiunii, bărbatul a sunat la 112. Cum anume a reacţionat Poliţia, vom prezenta în foarte scurt timp. Până atunci, vă prezentăm contextul producerii acestui incident.

De unde a pornit totul

În speță, potrivit avocatului victimei, totul a început în 2019, când între firma lui Daniel Rafte, S.C. ALMAR NEW BUILDING S.R.L, și cea a lui Ștefan Mihai, S.C. MEDRANO S.R.L., au fost încheiate două contracte de prestări servicii privind lucrări de construcții la două imobile din municipiul Constanța. Cum firma beneficiară a întârziat cu plata facturilor, conform contractului, trebuie să achite niște despăgubiri de 66.279,75 lei (penalităţi de întârziere in cuantum de 0,5% pe zi de întârziere aferente debitului principal, conform cntractului). Numai că Daniel Rafte nu a mai vrut să achite acele penalități, în timp ce creditorul trebuia să-și plătească, la rândul lui, muncitorii, furnizorii etc.

Trecând peste alte detalii, firma constructoare a cerut falimentul societății lui Rafte, iar instanța a încuviințat solicitarea, mai ales că era vorba despre un debit destul de consistent. Potrivit avocatului creditorului, Rafte a transferat toate bunurile firmei pe numele său, adică pe persoană fizică. Dar, totodată, a început și cu amenințări, cu jigniri și cu alte cele.

Amenințări cu bătaia și cu Clanul Sportivii

L-a amenințat că el este cine este în Constanța, că e șmecher, că îl bate că îl omoară. Se laudă că este prieten cu cei din clanul ‘Sportivii’, că este nașul Aelinei Pestrițu etc., toate astea pentru că nu vrea să-și plătească datoriile față de clientul meu”, a declarat, în exclusivitate pentru Focus Press, avocatul lui Ștefan Mihai.

Toate aceste amenințări au culminat joi seară, când Ștefan Mihai se afla cu soția sa în mașină, în fața scării unui bloc din cartierul Tomis Nord, unde locuiește cumnatul său. Nu știa că în același bloc deține un apartament și fostul său partener de afaceri, Daniel Rafte, cu care este “la cuțite” în acest moment.

“S-a trezit că îi deschide cineva ușa și, până să își dea seama ce se întâmplă, a primit un pumn în față. A început să îl lovească cu pumnii acolo, în mașină, de față cu soția lui”, ne-a maid eclarat avocatul său.

Imediat a sunat la 112 și, în cele din urmă, a ajuns la Secția 2 Poliție, unde a depus o reclamație. Oamenii legii l-au îndrumat să meargă la Medicina Legală pentru a obține certificat medico-legal, apoi să întocmească plângere penală.

Cine este, de fapt, Daniel Rafte

Daniel Rafte a tot ridicat blocuri și alte construcții prin Constanța. El este cercetat într-un dosar penal, fiind trimis în judecată chiar anul acesta, pentru continuarea unor lucrări după ce autoritățile au dispus stoprea acestora, întrucât se situau în afara legii. Mai departe, s-a mai remarcat și prin faptul că a botezat fetița Adelinei Pestrițu.

Cam asta ar fi imaginea per ansamblu a afaceristului. Acum urmează a fi citat pentru a da cu subsemnatul la  Poliție.

Daniel  ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.