Inpectoratul Școlar recunoaște că nu s-au susținut on-line toate orele la Eforie! Urmează o inspecție

0
1054
Elevii urmează cursurile online. FOTO Cătălin SCHIPOR

Joi, inspectorul școlar general constănțean a recunoscut că, la Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie Sud, nu s-au susținut on-line toate orele. În plus, există o comunicare dificilă cu directorului acestei unități de învățământ, așa că a fost programată o inspecție.

Săptămâna trecută, Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa sesiza Inspectoratul Școlar Județean că un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie Sud a analizat situaţia orelor on-line susținute şi a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de şcoală, a putut participa doar la 14 dintre ele

Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie Sud funcționează conform scenariului galben (hibrid) din 8 octombrie a.c. Dar, potrivit reprezentanților C.J.E. Constanța , „profesorii refuză să predea în mediul on-line“. Așa că inspectorii școlari au demarat o anchetă, iar în urma analizării rapoartelor platformei pe care se desfășoară cursurile on-line, au stabilit că în unele situații acest lucru este adevărat.

„Au fost analizate rapoartele pentru orele de Fizică, Dirigenție și Educație fizică, pentru perioada 12.10 – 16.10.2020. Doamna profesor de fizică, și diriginte al acelei clase, a fost confirmată cu SARS-CoV-2, iar după ce s-a însănătoșit, a intrat în concediu medical. Ea a fost înlocuită de diverse cadre didactice, profesori suplinitori, e adevărat numai pentru supravegherea elevilor. În cazul orele de Educație fizică, acestea nu s-au susținut. Profesorul va fi sancționat după cum consideră conducerea liceului“, a declarat inspectorul școlar general constănțean, prof. Sorin Mihai.

Acesta a recunoscut că există probleme legate de managementul Liceului Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie Sud și comunicarea cu directorul este dificilă, că se încearcă corijarea acestora. În plus, a fost programată o inspecție în cazul managementului liceului!

Reamintim că tot mai mulți părinți constănțeni trimit sesizări la Inspectoratul Școlar Județean Constanța sau postează în mediul on-line ori transmit mass-media că profesorii nu vor să predea on-line elevilor, profitând de faptul că, în scenariul galben (hibrid), aceștia nu merg la școală decât din două în două săptămâni. Inspectorul școlar general constănțean a confirmat, încă de săptămâna trecută, că mai există în sistem cadre didactice care nu își înțeleg menirea, dar în același timp a precizat că uneori părinții nu au dreptate, deoarece profesorii alternează cursurile on-line sincron cu cele asincron.

„Există și o recomandare din partea Ministerului Educației, pe care noi am transmis-o către unitățile de învățământ: trebuie să existe o alternanță între sistemul sincron și cel asincron, pentru că nu ne dorim ca elevii să stea în fața dispozitivelor electronice foarte multe ore pe zi, pentru a nu apărea diverse probleme de sănătate. De aceea este nevoie de această alternanță și de aceea uneori profesorii nu predau la orele on-line, lasă teme sau alte lucruri de rezolvat de către elevi“, a explicat prof. Sorin Mihai.

În acest moment se desfășoară verificări la Școala nr. 18 „Jean Bart“ Constanța, Inspectoratul Școlar Județean autosesizându-se în urma unui articol Focus Press, cotidianul fiind sesizat de către mama unui elev că aici se desfășoară maximum două ore on-line pe săptămână.

Valentin ISPAS 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.