Consilierul Ion Funda a scăpat de dosarul penal. A rămas doar cu o datorie de peste 70 de mii de euro

0
491
Curtea de Apel Constanța - Foto: Focus Press

Consilierul local Ion Funda, de la Cogealac, a scăpat definitiv de procesul penal intentat împotriva sa, în  care era acuzat de înșelăciune și uz de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Bărbatul fusese acuzat că a obținut un credit bancar folosind documente falsificate.

Procurorii au stabilit, inițial, că Ion Funda a falsificat unele documente, aplicând semnături în fals, pentru obținerea unui credit de la o unitate bancară. Astfel, a fost trimis în judecată pentru fals și uz de fals.

Judecătorii au dispus, pe fond, la finele anului trecut, încetarea procesului penal pentru infracțiunile reținute, inițial, în sarcina lui Ion Funda, fostul ginere al primarului Gabriela Iacobici de la Grădina și reprezentant al societății Ovi Prest-con Ovidiu. În schimb, judecătorii au admite acţiunea formulată de partea civilă din dosar,CEC Bank S.A. și îl obligă pe Funda la plata sumei de 73.531 euro la cursul BNR din ziua efectuării plății, însemnând credit restant 51.600,40 euro, dobânzi restante 21.752,16 euro și comisioane restante 178,44 euro.

În apel, judecătorii au admis, joi, 5 noiembrie, apelurile formulate în cauză și au dispus ”desfiinţarea parțială a Contractului de credit semnat la data de 28.07.2018, încheiat între debitorul Ion Funda și creditorul CEC Bank S.A. – Sucursala Constanţa, cu privire la clauzele privind codebitorul Sonia Funda și garantul ipotecar PFA IACOBICI ION. Constată validitatea contractului de credit semnat la data de 28.07.2018 cu privire la debitorul Ion Funda, a contractului de cauţiune (fidejusiune) (…) şi a contractului de garanţie reală imobiliară autentificat de notar Ioniţă Cristina din cadrul Societăţii Profesionale Notariale Themis. Menține celelalte dispoziții ale sentinței primei instanțe dacă nu sunt contrare prezentei decizii ”, se arată în încheierea de ședință. Sentința este definitivă.

Astfel, au fost scutite de răspundere fostele rude ale lui Ion Funda, despre care procurorii au precizat că Funda le-ar fi falsificat semnăturile, transformându-i în co-debitor și garant ipotecar, iar el a scăpat de acuzațiile de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Practic, lui Ion Funda îi rămâne sarcina să achite băncii debitul respectiv, de 73.531 euro, fiind exonerat de faptele penale reținute inițial în sarcina sa.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.