Acvariul din Constanța ar putea fi redeschis vara viitoare

0
251
Acvariul din Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

În luna februarie a.c., secția Acvariu a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a fost închisă, deoarece o bucată din tavanul clădirii a căzut. Activitatea a fost suspendată și nici până în prezent nu au fost soluționate problemele, deoarece se dorește efectuarea unei expertize tehnice complexe.

În acest sezon estival, Acvariul din Constanța a fost închis și este posibil ca acesta să fie redeschis abia în vara anului 2024. Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) ne-a precizat că trebuie făcută expertiza tehnică, iar mai apoi lansată licitația în vederea execuției lucrărilor.

„Acvariul este, în continuare, închis, iar în prima parte a anului 2024 vom da drumul la expertiză și la tot ce înseamnă proiectare și execuție, asta și în funcție de cadrul legislativ. Ne dorim ca, până la începutul sezonului, lucrările să fie gata. Noi am fi vrut să demarăm procedurile mai devreme, dar este o ordonanță care ne restricționează din acest punct de vedere“, ne-a declarat Ioan Mihai Nache, directorul CMSN Constanța.

Reamintim că există un proiect de construire a unui nou Acvariu, al Consiliului Județean Constanța, ce va fi situat în curtea CMSN. Obiectivul de investiții va fi realizat cu fonduri europene. Perioada de implementare propusă este de trei ani de la data emiterii autorizației de construire, iar valoarea acestuia este de aproximativ 15 milioane de euro.

Noul acvariu va fi un obiectiv modern turistic, unic la nivel național, prin tematica propusă, și va rivaliza cu cele mai frumoase acvarii din centrul și sud-estul Europei, putându-se, astfel, oferi Constanței un obiectiv de mare importanță care, împreună cu proiectul de extindere al Delfinariului, noul Teatru de Copii și proiectul de biodiversitate vor contribui la dezvoltarea coerentă tehnico-economică a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.