Virgil Lixandru mai bifează o etapă: vrea să construiască un ansamblu rezidențial în vecinătatea cartierelor KM 5 și Viile Noi

0
219
Imagine cu rol ilustrativ

Fostul consilier local liberal Virgil Lixandru, prin societatea Agertrans, continuă demersurile pentru construirea unui cartier rezidențial în Viile Noi din Constanța. Astfel, după depunerea la instituția abilitată de mediu a memoriului de prezentare a proiectului, documentația se va afla pe masa Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism, joi, 23 noiembrie a.c.

Agertrans SRL a depus o „Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ – introducere în intravilan și reglementare teren extravilan – parcela A 1071/15/1, A 1071/15/2/2 – 43 loturi – construire ansamblu locuințe individuale și dotări de cartier“.

Afaceristul deține un teren de 48.000 mp și vrea să edifice aici un ansamblu de locuințe colective cu regimuri de înălțime P+2E, P+4E , P+6E, P+6E (7-8R), P+8E, P+8E (9-10R), cu echipamente publice și comerciale specifice zonei rezidențiale, servicii, comerț, educație, scuaruri publice, spații de loisir și agrement (parc urban). Planul Urbanistic Zonal este necesar pentru analiza de amplasament a propunerii făcute, din punct de vedere funcțional, economic, spațial, juridic și tehnic.

În prezent, terenurile imediat înconjurătoare sunt libere de construcții. Și cel care a generat documentația de urbanism este liber de construcții funcționale, neamenajat, acoperit parțial de vegetație spontană și nu are denivelări majore. La nord se regăsește Cartierul Rezidențial Tom. Accesul pe amplasament se face, acum, prin intermediul a două drumuri de exploatare.

Reamintim că, la începutul lunii iulie a.c., afaceristul Virgil Lixandru a obținut certificat de urbanism, prin firma Agertrans, pentru introducerea în intravilan, prin elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), a mai multor parcele, pentru a putea construi un ansamblu rezidențial în zona Viile Noi din municipiul Constanța, spre comuna Cumpăna. Apoi, acesta a depus memoriul de prezentare, la instituția abilitată de mediu, pentru acest proiect.

Societatea Agertrans a fost înființată în data de 2 octombrie 1998, având sediul pe strada Ecluzei numărul 1A, din comuna Agigea. Administrator este Nelu Voicilă, iar unic asociat este Ion Virgil Lixandru. Cifra de afaceri raportată pentru anul 2022 a fost de 450.845 de lei, profitul de 95.824 de lei, iar datoriile, de 2.236.459 de lei, cu un angajat.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.