Un nou hotel va fi ridicat în zona Cazino din stațiunea Mamaia

0
403
Imagine cu rol ilustrativ

Proiectul investitorului Ioan Obreja, care intenționează să edifice un imobil în zona Cazino din stațiunea Mamaia, se află, din nou, în atenția Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța. De data aceasta, documentația pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) se află la faza emiterii avizului arhitectului-șef.

Investitorul Ioan Obreja a elaborat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construire imobil P+2E, cu funcțiunile de cazare turistică și comerț, în stațiunea Mamaia, zona Cazino. În luna septembrie a.c., același proiect a fost dezbătut în cadrul Comisiei tehnice de urbanism, dar în etapa emiterii avizului pentru consultare publică.

PUD-ul are drept scop reglementarea terenului pentru construirea unei structuri turistice cu spațiu comercial la parter, pe terenul aflat în stațiunea Mamaia, pe amplasamentul unui spațiu comercial existent, cu regim de înălțime parter. Obreja dorește un imobil cu funcțiuni principale de turism și comerț, conform Planului Urbanistic Zonal aprobat, cu regimul de înălțime P+2, dar trebuie să îndeplinească cerințele funcționale și de calitate ale construcției propuse, în relație cu cele învecinate și, în special, cu ansamblul de clădiri ce constituie monumentul istoric Cazino Mamaia, în a căruia zonă de protecție se află.

Folosirea actuală a terenului este curți – construcții. Pe această parcelă se află o construcție parter, cu funcțiunea de spațiu comercial. Suprafața terenului este de 135 mp.

Pentru acest demers a fost emis Certificatul de urbanism cu numărul 2.237, în anul 2021, în care sunt menționate reglementările în vigoare pentru terenul în cauză, referitor la regimul tehnic al acestuia. Destinația stabilită prin planurile de urbanism este corespunzătoare Zonei A, UTR 8, pct. 51 – alimentație publică, cazare, comerț, servicii. Astfel, se admit funcțiuni de turism, servicii, funcțiuni de sănătate sau funcțiuni legate de culte.

Aceeași investiției s-a mai aflat în consultare publică anul trecut.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.