Patronului clinicii Medimar ar dori cabinete medicale în centrul orașului

0
207
FOTO: Medimar Imagistic Services

Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța se va întruni joi, 23 noiembrie a.c., pentru a analiza mai multe proiecte ce vizează elaborarea de PUZ-uri sau PUD-uri, pentru diferite zone din oraș. Printre acestea se află și cel al societății Medimar Imagistic Services.

Firma controlată de dr. Mariana Bărdaș (până de curând și de Marcel Dumitru Bardaş, fost director şi administrator la Compania Naţională Maritimă Petromin Constanţa) vrea să-i fie aprobat un Plan Urbanistic Zonal pentru teritoriul intravilan delimitat de strada Jupiter, strada Constantin Brătescu, strada I.G. Duca, Bulevardul Mamaia și strada Sarmisegetuza din centrul municipiului Constanța.

Aceasta intenționează să construiască o clădire care să găzduiască cabinete medicale, pe strada Jupiter. Însă, mai întâi trebuie să elaboreze un PUZ, deoarece solicită modificarea indicatorilor urbanistici.

Prin PUZ se vor stabili reglementări noi cu privire la: regimul de construire, funcţiunea amplasamentului, înălţimea maximă admisă. Amplasamentul care generează documentația, cu o suprafață totală de 246mp, are edificat un imobil C1 – construcție cu regim de înălțime S+P+3E+terasă și funcțiunea de construcții de locuit, cu o suprafață construită la sol de 231mp și o suprafață desfășurată de 1.481mp, ce funcționează ca un condominiu: un apartament pe etaj.

Medimar Imagistic Services SRL deține spațiul de la parterul și subsolul clădirii și cotă parte din terenul aflat pe strada Jupiter nr. 19, în proprietate indiviză. Acesta are categoria de folosință „curți construcții“.

Investitorul dorește obținerea aprobării documentației PUZ pentru modificarea reglementărilor urbanistice aprobate anterior prin Hotărârea Consiliului Local nr. 340/24.07.2002, respectiv Plan Urbanistic de Detaliu – Club pentru tineret, în vederea schimbării destinației spațiilor deținute de beneficiar la subsolul și parterul clădirii: funcțiunea dorită este de cea de sediu cabinete medicale.

În acest sens, în luna iunie a.c., a depus și la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța un memoriu de prezentare a proiectului.

Medimar Imagistic Services SRL a fost înființată în data de 23 iulie 2007, având sediul pe strada Pictor Nicolae Grigorescu numărul 7, din municipiul Constanța. Unic administrator și asociat este Mariana Bărdaș. Cifra de afaceri raportată pentru anul 2023 a fost de 18.069.229 de lei, profitul net de 5.581.229 de lei, iar datoriile, de 2.845.435 de lei, cu 38 de angajați.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.