Adina Florea a trecut prima probă privind ocuparea unui post la Inspecția Judiciară, unde este anchetată pentru instrumentarea dosarelor Kovesi și Savu

0
668
Adina Florea, foto: fanatik.ro

Procurorul constănțean Adina Florea nu mai vrea la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, cunoscută ca ”Secția Specială”. Dacă tot postul său nu mai e sigur, ea s-a orientat undeva ”mai sus”.

După procurorul Silviu Ciocoiu, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța – Secția Maritimă și Fluvială, care a susținut concurs privind ocuparea unui post la Inspecția Judiciară, a venit și rândul Adinei Florea, un alt procuror din Constanța, Adina Florea, a cerut ”mutarea” la aceeași structură.

Dat fiind că Secția Specială este ”pe făraș”, Adina Florea, care ocupă un post de adjunct al șefului acestei structuri, pare că s-a orientat bine. Ea s-a încris în cursa pentru ocuparea unui post în vestita Inspecție judiciară. Astfel, potrivit unor surse, sâmbătă a susținut prima probă, a interviului, privind ocuparea postului respectiv de la Inspecția Judiciară,urmând ca peste aproximativ două săptămâni să susțină și proba scrisă.

Culmea este faptul că Adina Florea urmărește un post în cadrul secției care, la începutul acestui an, a deschis o anchetă pentru exercitarea profesiei cu rea-credință și gravă neglijență în unele dosare.

Mai exact, pe data de 12 ianuarie, procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au decis sesizarea Inspecției Judiciare pentru cercetări prealabile în cazul procurorului constănțean Adina Florea de la Secția de anchetare a magistraților, pentru anchetele în cazul Laurei Codruța Kovesi și al procurorului DNA Alfred Savu. Ei o acuză de ”exercitarea funcţiei cu rea credinţă sau gravă neglijenţă”.

Cel care a cerut acest demers a fost procurorul Cristian Ban, vicepreședinte CSM. El a invocat motivarea deciziilor definitive ale instanței supreme, care a respins măsurile de control judiciar dispuse de Adina Florea în cazul fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi și fostului procuror DNA Alfred Savu.

Pe 3 aprilie 2019, instanța supremă a decis ridicarea măsurii controlului judiciar în cazul fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi, ceea ce a însemnat și ridicarea interdicțiilor, între care cea de a părăsi țara. Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost definitivă.

Măsura controlului judiciar fusese luată de Secția pentru anchetarea magistraților în plină procedură pentru numirea procurorului șef european, iar autoritățile de la Bruxelles au acuzat Guvernul de la București că astfel încearcă să o împiedice pe fosta șefă a DNA să ajungă la conducerea Parchetului European.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.