Municipalitatea lansează o altă licitație publică pentru reabilitarea Colegiului Comercial Carol I

0
163

Municipalitatea a lansat un nou anunț de achiziție publică în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea Colegiului Comercial Carol 1 din Constanța în vederea obținerii autorizației de funcționare a unității de învățământ. Primăria Constanța va plăti peste 71.000 de lei pentru aceste lucrări.

Administrația locală întreprinde demersuri de mai mult timp în ceea ce privește această investiție, însă, fără vreun rezultat. Astfel, în luna ianuarie a anului curent primăria orașului dorea să achiziționeze aceste servicii cu peste 66.000 de lei fără TVA. Ulterior prețul a „crescut”, iar valoarea totală estimativă, potrivit anunțului publicat în cursul zilei de miercuri, 13 octombrie a.c., este de 714328,62 fără TVA.

Obiectivul de investiții propus se află în intravilanul municipiului Constanța, pe strada Decebal la numărul 15. Terenul are  o suprafață de 4048 mp și suprafața construită este de 1613 mp. Potrivit caietului de sarcini, finanțarea execuției de lucrări se va face din fonduri de la bugetul local.

Firma câștigătoare va trebui să întreprindă lucrări de construcții, lucrări de instalații de apă, canalizare și de conducte de evacuare, lucrări de instalații electrice, sisteme de detectare a incendiilor, sisteme de alarmă de incendiu.

Precizăm că unitatea de învățământ este compusă din două corpuri, respectiv, clădirea veche ce a fost edificată între anii 1975 și 1976, dar și o clădire nouă alipită clădirii vechi, construită în anul 1999. Această extindere a colegiului Carol I a fost dată în folosință în anul 2009.

Aceste lucrări de modernizare pe care nici până în moment de față municipalitatea nu a reușit să le finalizeze sunt absolut necesare pentru că, potrivit legislaţiei în vigoare, construcţiile noi şi cele existente la care s-au efectuat lucrări de dezvoltare, trebuie să fie proiectate şi executate astfel încât pe timpul unui incendiu să limiteze propagarea focului şi fumului în interiorul edificiului cât şi la vecinătăţi, dar mai ales să garanteze securitatea persoanelor aflate la faţa locului.

Totuși, unitatea școlară a depus la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea dosarul pentru autorizare, însă a fost respins pentru că nu întocmește condițiile legale, prin urmare este nevoie de reparații, reabilitare și modernizare în acest sens.

Pentru a întreprinde toți pașii legali, primăria municipiului Constanța a emis în luna martie a anului curent, certificatului de Urbanism cu numărul 956 are în vedere proiectul de reabilitare și modernizare a Colegiului Comercial Carol I.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.