Adjunctul Biroului Vamal Constanța-Sud acuză conducerea ANAF că îl tot mută nemotivat, pentru a pune pe altcineva în locul său

0
1701

Reprezentanții ANAF și ai Vămii Constanța sunt acuzați de adjunctul Biroului Constanța-Sud Agigea că îl mută abuziv la alte birouri din alte zone, pentru a păstra pe funcția lui o altă persoană ”cu dedicație”. Abuzul constă în faptul că transferul temporar repetat al funcționarului cu funcție de conducere s-a făcut nemotivat, contrar prevederilor legale.

În speță, Radu Cornel, functionar public încadrat ca șef-adjunct Birou Vamal Gradul Il, la Biroul Vamal de Frontieră, Gradul I – Constanta-Sud Agigea, susține că numai anul trecut, începând din septembrie până în prezent, a fost trasnferat de 6 ori. Altfel spus, șefii lui l-au tot mutat, pentru a menține locul său de adjunct al Vămii Constanța Sud Agigea vacant și, implicit, un loc ”călduț” pentru un funcționar apropiat conducerii.

Radu Cornel a cerut instanței suspendarea ordinului prin care s-a dispus mutarea temporară, după care urmează să solicite instanței anularea acestuia.

În plângerea formulată, reclamantul denunță aceste preactici abuzive:

Agenția Naționala de Administrare Fiscală (ANAF) uzează în mod abuziv de dispozițiile legale care reglementează mutarea funcționarului public doar pentru a menține în mod artificial ca fiind vacant postul pe care sunt încadrat și, în mod evident, pentru ca astfel să mențină pe postul meu o altă persoană care nici măcar nu este încadrată pe o funcție de conducere raportat la post”.

Persoana despre care se vorbește în reclamație, numită în locul titularului pe post de adjunct al Biroului Vamal Constanța-sud Agigea, este Marius Cosmin Bărăscu, care este, de fapt, încadrat ca funcționar public de execuție, nu de conducere. 

De asemenea, și cel mai important aspect, reclamantul susține că ordinul de transfer temporar în ceea ce-l privește este prevăzut de lege, însă motivat, în interesul autoritäții sau instituției publice, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul său și, de fapt, se perpetuează prin abuz, o situație nelegală care, dealtfel, a fost contestată și anterior de către instanță.

De precizat că a mai existat un ordin de transfer temporar, al DGFP Galați, în cazul său, dar care a fost anulat chiar de autoritatea care l-a emis.

În cauză există un indiciu temeinic de nelegalitate, materializat atât prin încălcarea legii sub aspectul nemotivarii, cât și prin atitudinea de natură a mă discrimina și hărțui doar cu scopul subiectiv de a menține vacanță poziția mea din cadrul Biroului Vamal de Frontieră, Gradul I, Constanța-Sud, fără nicio legătură cu bună funcționare sau cu interesul instituției”, se mai arată în sesizarea depusă la instanță.

În cele ce urmează, adjunctul Vămii Constanța-Sud Agigea așteaptă ca instanța să judece acțiunea prin care s-a cerut suspendarea ordinului șefului ANAF, până la soluționarea cererii de anulare a acestuia.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.