Administrația locală continuă demersurile pentru crearea de noi locuri de parcare în zona ICIL

4
2446

Primăria Municipiului Constanța a eliberat, în cursul zilei de vineri, 17 noiembrie a.c., certificat de urbanism de informare pentru obiectivul de investiții ce vizează reabilitarea urbană a terenurilor situate în zona stradela Basarabi (ICIL) din oraș, prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi. În vederea realizării acestui proiect, reprezentanți ai administrației locale, în frunte cu primarul Vergil Chițac, au efectuat o vizită la fața locului, pentru a discuta cu locuitorii zonei și a le afla opiniile în legătură cu astfel de lucrări.

Certificatul de urbanism cu nr. 3.070 vizează „Reabilitarea urbană a terenurilor situate în zona stradela Basarabi din Municipiul Constanța, prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi“. Amplasamentul este situat pe strada Basarabi, zona bloc F17, Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Constanța. Documentul este valabil un an.

Proiectul „Reabilitarea urbană a terenurilor situate în zona stradela Basarabi din municipiul Constanța, prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi“ s-a aflat și pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal din luna iulie a.c., pentru aprobarea documentației tehnico-economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru acest obiectiv de investiții.

Prin această hotărâre s-au aprobat indicatorii tehnico-economici, proiectul având o valoare totală de 1,2 milioane de lei, fără TVA. Terenurile ce vor fi supuse procesului de reconfigurare şi amenajare au o suprafaţă totală de circa 2.360 mp – conform planului. Ele sunt compuse din două parcele, respectiv o parcelă de 2.150 mp, proprietate publică a Municipiului Constanţa, și una în suprafaţă de 210 mp, proprietate privată. Pentru aceasta este necesară iniţierea procedurii de expropiere.

Necesitatea realizării unei parcări publice în zona Stradelei Basarabi ar rezulta din lipsa unui număr suficient de locuri de parcare, cât şi din necesitatea reabilitării din punct de vedere urbanistic a zonei, în scopul redării atractivităţii acesteia pentru locuitorii zonei. Impactul produs de implementarea acestui proiect se va concretiza în creşterea numărului locurilor de parcare, reducerea conflictelor din cauza aglomerării zonei şi a imposibilităţii găsirii unui loc disponibil, precum şi reducerea poluării mediulu. Astfel, prin reabilitarea spaţiilor verzi şi a zonei de parcare se dezvoltă şi se îmbunătăţeşte nivelul de viaţă şi civilizaţie pentru locuitorii din zona Stradelei Basarabi.

Loredana MIHAI

Citește și:

4 COMENTARII

 1. Bai frate, constănțeni noștri sunt fraieri! Unde sunt parcările supraetajate? Au vândut orice petic de iarba verde sa se facă blocuri, la apropiații lor, când puteau să construiască parcări!

 2. Primăria asta răspunde pentru ceea ce face? Totul este fara cunostinta cetățeanului .
  Nu dau vina pe acest primar, dau vina pe toți care au fost la conducere . Eu știu că el a fost ales pentru parcări fara taxă, cel puțin așa susținea ONG ul ăla pe care l reprezenta .
  Să înțeleg că o linie de vopsea costă abonamentul pe un an .
  Înțeleg să pună la instituții , că să reglementeze zona , dar ei mai au puțin si intră si în casă. Și totul pentru a și justifica salariile care de fapt sunt cam ilegal constituite.
  Ce nu înțeleg ei este că cineva îi contorizează. Se cred intangibili la fel că cei dinainte, dar de fapt sunt aceeași ghiocei, cu mici diferențe.
  Cum s a ajuns să puneți taxă pe ceva care deja plătim. De ce trebuie sa ți plătesc parcare când deja îmi iei impozit pe mașină. E cam ca la benzinărie. Pentru ce este mașina taxată de primărie. Nu vreți și pe frigider .
  Din cauza voastră, pentru că sunteți incompetenți s a întâmplat și cu copacii. Nu faceți toaletare, plimbați toată ziua greblele prin câteva parcuri care au mai rămas și gata a trecut luna. De ce nu putem alege un primar competent?

 3. Fake news!!! Imaginea asociată textului este din vară. Intr-adevăr, primarul-eșec a fost in zonă atunci și a promis … marea cu sarea. E haos in zona mentionată, pe stradela Basarab, ca să nu spun că e de plâns. I-a improprietarit cu locuri de parcare pe aceiași susținători comuniști ai puterii, numiți de sus (așa mi s-a spus, la centru-parcari/Mihăileanu), cei care aveau garaje atunci, au și acum loc de parcare .. și sfidează. Mulți au o vârstă, înțeleg, nu mai muncesc, dar de ce mai au nevoie de mașini? Alții au câte două autoturisme, fac strategii pentru a-și păstra locul ocupat. E o parodie tot ce se intamplă, una sinistră.
  22 de locuri de parcare pentru peste 100 de mașini… Măcar, dacă le lasa neatribuite, la liber, nu ne umilea atât..
  CHIȚAC a creat dezbinare și știm de ce, pentru a conduce, pentru voturi. Dar, din fericire, cei care agonizeaza in cautarea unui loc de parcare, dupa fiecare zi de munca, chiar și in weekend, sunt mai mulți și nu il vor mai vota! Eu, NU-l voi vota, cu siguranță!

 4. Ceea ce am uitat să scriu, printre altele:
  Domnule primar,
  As fi dorit (așa cum ar trebui de fapt ) să apăreți Intr o emisiune pe un canal agreat de dumneavoastră, să dați un raport macar lunar, așa ca in armată, ce ați făcut în luna trecută și ce veți face în luna viitoare. Cum stăm cu banii, cum ajutăm bătrânii, dar tineretul . Ce facem pentru ce i care au făcut armata la termen, pentru că fiecare la timpul lui a apărat acest oraș.
  Spuneți că ați fost ales de oameni. Pentru ce ?
  Oamenii v au ales că să scape de alții.
  Haideți în fața alegătorilor să dați răspunsuri la ceea ce faceți, dacă spuneți că sunteți corect, cinstit și competent.
  Va rog, lăsați site-ul primăriei. Noi v am ales, trebuie să dați niște răspunsuri în fața oamenilor .
  Ce vreți să faceți cu străzile, de ce v ați dus cu parcările cu plată către cartiere cu rezidenți . Ce spune legea. Ne ati sufocat. Mă întorc la acest subiect, pentru că simt că vreți să ne terminați, să ne alungați. Pe ce baza ați impus taxe de parcare, cât la sută din spațiul rutier și este destinat parcărilor cu plată. Cum facem cu locurile goale din parcările închiriate. Locurile stau neocupate, iar ,,tâmpiții,, caută ca nebunii locuri libere pe spațiul verde pentru că pe acel loc stă un fier ilegal pus, care poate provoca oricând un accident. Este legal ?
  Ne instigați unii împotriva altora.
  Devenim mai deștepți de la o zi la alta. Nu ați observat ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.