Un afacerist vrea un bloc în cartierul Palazu Mare: așteaptă acordul de mediu

0
602
Imagine cu rol ilustrativ

Investițiile imobiliare nu contenesc în cartierul Palazu Mare din municipiul Constanța. Recent, societatea IFCO SA a depus, la instituția abilitată de mediu, un memoriu de prezentare a proiectului ce vizează desființarea unui corp de clădire de pe strada Sentinelei și construirea unui imobil cu patru etaje.

Amplasamentul situat pe strada Sentinelei nr. 36B are suprafața de 1.496 mp și este proprietatea beneficiarului. Documentația depusă la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța are la bază Certificatul de urbanism nr. 2751/13.09.2021, prelungit, emis de către Primărie.

Pe acest teren există un corp de clădire cu regim de înălțime parter și cu funcțiunea de locuință. Suprafața construită a corpului C1 ce va fi desființat este de 100 mp.

Prin Certificatul de urbanism nr. 2751 din data de 13 septembrie 2021, IFCO SA poate „desființa corp C1 – parter, existent, construire imobil locuințe colective P+4E, amenajare și împrejmuire, cu respectarea art. 8, alin. 4 din Legea 50/1991, modificată, completată: «4) În situaţia în care, în locul construcţiilor demolate, solicitantul va construi o nouă construcţie, se eliberează o singură autorizaţie de construcţie, în care se indică şi se aprobă atât demolarea construcţiei vechi, cât şi construirea celei noi. În acest caz se percepe doar taxa în vederea construirii»“.

Corpul C1 (locuință parter), aflat în stare avansată de degradare, este propus pentru desființare în vederea realizării unei investiții, un bloc cu regim de înălțime P+4E.

Clădirea este alcătuită din trei camere și dependințe (conform extrasului de carte funciară). Corpul C1 are pereții din chirpic și planșeul din șipci de lemn. Tâmplăriile interioară și exterioară sunt din lemn, iar acoperișul este tip șarpantă de lemn, cu învelitoare de olane

IFCO SA a fost înființată în data de 22 mai 1991, având sediul pe strada Zburătorului din municipiul Constanța. Administrator este Bogdan Cezar Potamian. Cifra de afaceri raportată pentru anul 2022 a fost de 9.370.203 lei, profitul net de 977.315 lei, iar datoriile, de 2.331.899 de lei, cu 41 de angajați.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.