Administrația locală vrea să reabiliteze clădirea fostului Liceu Vasile Pârvan, ca să amenajeze spaţii pentru Poliţia Locală

0
189

Primăria Constanța își dorește să reabiliteze o clădire, situată pe strada Industrială numărul 7, în vederea amenajării unor spații care să deservească Direcției Generale Poliția Locală. Municipalitatea își propune, astfel, reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii pentru pregătire fizică, vestiare – sală sport. Valoarea estimată a investiției ajunge la 2,9 milioane de lei, cu TVA, adică 587.806,35 euro.

Consiliul Local Constanța va vota marți, 29 noiembrie a.c, în cadrul ședinței ordinare, documentația de avizare a lucrărilor de intervenții și principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții„Reabilitare, modernizare și dotare clădire pregătire fizică, vestiare – sală sport“. Valoarea estimată a investiției este în cuantum de 2.440.642,31 lei, fără TVA, respectiv 2.900.618,02 lei, cu TVA, din care constructii-montaj 1.792.506,60 lei, fără TVA, respectiv 2.133.082,86 lei cu TVA. Proiectul este inițiat de primarul Vergil Chițac.

Municipalitatea arată că imobilul, construit între anii 1974 și 1982, nu a beneficiat de lucrări majore de reabilitare sau modernizare.

„Având în vedere intenția Municipalității de identificare a unor spații care să deservească Direcției Generale Poliția Locală Constanța, cu scopul reducerii costurilor rezultate din plata chiriilor efectuate de Primăria Municipiului Constanța, a fost propusă spre reabilitare, modernizare și dotare clădirea din strada Industrială numărul 7, municipiul Constanța. Acest imobil este vechi, construit între anii 1974-1982, așa cum reiese din inventarul bunurilor care aparțin domeniului public, și nu a beneficiat de lucrări majore de reabilitare sau modernizare“, se arată în proiectul de hotărâre.

Conform administrației locale, prin efectuarea acestor lucrări se vor reduce cheltuielile, pe termen lung, fără să mai fie nevoie de spații închiriate pentru desfășurarea activității angajaților.

„Având în vedere stadiul actual de degradare al infrastructurii, proiectul propune reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii pentru pregătire fizică, vestiare – sală sport, pentru asigurarea unui mediu adecvat pentru muncă al funcționarilor. În prezent, clădirea în care își are sediul Primăria, nu deține suficient spațiu pentru amenajarea de birouri care să deservească tuturor structurilor funcționale ale instituției. Din acest motiv, Municipalitatea a închiriat spații cu destinația de sedii administrative. Prin reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirilor proprii și mutarea sediilor administrative în acest imobil, se vor reduce cheltuielile pe termen lung, fără să mai fie nevoie de spații închiriate pentru desfășurarea activității“, potrivit documentului.

Totodată, se arată că documentația tehnico-economică a primit aviz favorabil în Comisia Tehnico-Economică, după ce a fost supusă dezbaterii.

Petruţ IACOB

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.