Aerius, medicament greu de găsit în farmacii

1
2101

Constănțenii aleargă de la o farmacie la alta cu speranța că vor găsi medicamentul de care au nevoie. Teoretic, statul român le garantează oamenilor dreptul la sănătate. În realitate, bolnavii se zbat să facă rost de tratamentul de care depinde sănătatea lor. Pentru unele medicamente se găsesc variante similare, dar care nu intră pe lista de compensate, iar pacienții trebuie să plătească. Pentru altele nu există nici o soluție.

Mulți dintre bolnavii care aleargă după medicamente au ținut sau țin în cârcă sistemul medical prin contribuția pe care o plătesc lunar din salariu. În schimb, primesc rețete compensate cu medicamente care nu se găsesc. Cine are scoate bani din buzunar și cumpără un înlocuitor. Vineri o năvodăreancă nu a găsit Aerius în farmacii, pentru tratamentul copilului, așa că a plecat acasă cu Lordestin. Ambele conțin desloratadină, un antihistaminic, un medicament antialergic, care vă ajută să controlați reacția alergică și simptomele acesteia. Motivul pentru care nu se mai găsește Aerius în farmacii? “Lipsește din depozit și nu știm când îl vom primi“, a fost răspunsul farmacistei. Și comprimatele pentru adulți lipsesc.

Nu este singurul medicament care lipsește. Farmaciile spun că după începerea anului școlar mulți părinți au fost nevoiți să ajungă la farmacie pentru a cumpăra tratamentele necesare copiilor care s-au îmbolnăvit la scurt timp după ce au revenit în colectivitate. O altă constănțeancă susține că soțul ei, diagnosticat cu Hepatita C, a rămas fără tratament. Medicul i-ar fi comunicat că nu mai există fonduri pentru tratament și i-a indicat să-l procure din Egipt sau Cipru.

A.V.

1 COMENTARIU

  1. Dețin 4 doze de tocilizumab ținute la frigider sub îndrumarea medicului pentru persoane care au nevoie telefon 0771362241

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.