Afaceristul tulcean Gigi Uda se pregăteşte să construiască un bloc în centrul Constanţei

0
3047
strada I.G. Duca

Societatea Biodam SRL, controlată de afaceristul tulcean Gigi Uda, își mărește portofoliul imobiliar în municipiul Constanța. Investitorul a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța un memoriu de prezentare al unui proiect pentru construirea unui bloc propus a fi amplasat pe strada Griviței, colț cu bulevardul I. Ghe. Duca.

Prin proiect se propune realizarea unui imobil de locuințe colective cu regim de înălțime de 2S+P+4Eetaje, propus a fi amplasat  Nivelurile subsol au destinația de parcare auto pentru locatari, spațiu tehnic și adăpost de apărare civilă. Nivelul parter va avea destinație de spațiu comercial nealimentar.

Nivelurile superioare vor avea unități de locuire. În cele doua subsoluri se prevăd 17 locuri de parcare pentru autoturisme și trei locuri de parcare pentru motociclete si ATV-uri. Restul de parcaje, încă zece locuri, sunt prevăzute la investiția ce se va realiza în apropiere, la cca. 120,00 m, pe terenul aceluiași beneficiar, din strada Atelierelor colţ cu strada Griviței. La parter vor fi două spaţii comerciale în lungul străzii Griviței și spre bulevardul I. Ghe. Duca. Tot la parter se prevede un spațiu pentru depozitarea bicicletelor, cărucioarelor.

Perioada de implementare a proiectului este de 30 de luni de la obținerea Autorizației de construire. Precizăm că pentru această investiție Certificatul de Urbanism a fost eliberat la data de 25 august 2018. Iniţial, se dorea construirea unui apart-hotel. Acum investitorul va construi un bloc de locuințe colective.

Afaceristul Gigi Uda nu este la prima investiție imobiliară în municipiul Constanța: acesta a obținut în luna martie a acestui an Autorizația de construire pentru desființarea clădirilor C1 locuință parter și C2 – agenție fiscală, situată pe strada Atelierelor nr. 8-8 bis-10. La această adresă a obținut în luna iunie 2018 Certificat de urbanism pentru construirea unui imobil în regim de înălțime de S+P+4Etaje cu parcare la subsol și spațiu comercial la parter, însă până la realizarea investiției trebuia să obțină documentele necesare pentru desființarea celor două clădiri de pe amplasament, ceea ce s-a și întâmplat, iar la data de 28 octombrie 2021, a obținut certificat de urbanism premergător autorizației.

Societatea Biodam SRL a fost înființată la data de 18 septembrie 2003, având sediul pe strada Republicii, numărul 3Bis din satul Baia, județul Tulcea. Unic administrator și asociat este Gigi Uda. Cifra de afaceri raportată în anul 2021 a fost de 57.973.628 de lei, datorii de 38.075.819 de lei și patru angajați.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.