Agenţia de Mediu dă undă verde hotelului plănuit de un bucureştean în Venus

0
2694
Stațiunea Venus. FOTO Primăria Mangalia

Un afacerist bucureștean, Sonmez Giyasetin, intenționează să construiască un hotel de cinci etaje în zona de sud a litoralului, în stațiunea Venus, municipiul Mangalia. În acest sens, a depus la instituția abilitată de mediu documentația pentru realizarea obiectivului de investiții.

Potrivit memoriului de prezentare, scopul este realizarea unei investiții durabile care va fi integrată în rețeaua turistică existentă și viitoare, pentru a aduce un plus valoare zonei. Agenția pentru protecția Mediului (APM) Constanța a transmis că nu trebuie efectuată evaluarea impactului asupra mediului.

Pe amplasamentul analizat se propune realizarea unui imobil cu funcțiunea de hotel având un regim de înălțime maxim S+P+5E, ce va dispune de spații comerciale și restaurant pentru deservirea turiștilor. Se va avea în vedere totodată și organizarea spațiului exterior cu spații verzi ca elemente de odihnă și relaxare.

Amplasamentul studiat se afla în intravilanul municipiului Mangalia, staţiunea Venus, pe strada Nicolae Iorga nr. 17A. Valoarea investiției nu este cunoscută, însă perioada de implementare va fi de doi ani de la data emiterii autorizației de construire.

Recent, autoritatea competentă pentru protecţia mediului a transmis că este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: “Construire imobil S+P+5Etaje- hotel, spatii comerciale si restaurant, împrejmuire teren și organizare de șantier”, propus a fi amplasat pe strada Nicolae Iorga, nr. 17A, stațiunea Venus, municipiul Mangalia.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din mun. Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni – joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http:\\apmct.anpm.ro. Comentariile, observaţiile, propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 08.12.2022.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.