Al doilea Certificat de urbanism pentru amenajarea unei piețe urbane în zona Gării Constanța

0
1917

Al doilea Certificat de urbanism pentru amenajarea unei piețe urbane în zona Gării Constanța a fost eliberat în cursul zilei de marți, 12 aprilie a.c., de către Municipalitate. Primul a fost emis pentru elaborarea Studiului de fezabilitate, realizat de către o societate din București.

Actul de urbanism cu numărul 624 din 12 aprilie a.c. se referă la „Amenajare Piață Urbană Gară Constanța și organizare de șantier“, cu precizarea că investiția se va realiza etapizat. Beneficiarul investiției este societatea Confort Urban, subordonată Consiliului Local.

Primul Certificat de Urbanism a fost eliberat în data de 22 februarie a.c., pentru societatea IM Design, ce va elabora Studiul de fezabilitate pentru proiectul de amenajare piață urbană în zona Gării din oraș. În luna septembrie a anului trecut, Confort Urban a atribuit acestei firme un contract de realizare studiu de prefezabilitate, în vederea amenajării pieței, cu parcare acoperită, în zona Gării.

Proiectul se referă la o parcare acoperită ce va fi destinată autobuzelor și autocarelor, stații de încărcare, peron pentru călători, amenajare parcare autoturisme, zonă acces, zone de promenadă pietonală, construirea unui centru comercial de tip strip mall, a unui pasaj pietonal subteran, pentru legătura cu parcul, reamenajarea celui existent în zonă, construirea unei parcări publice supraetajate.

Proiectul pentru amenajarea Pieței Urbane în zona Gării Constanța poate fi consultat AICI.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.