Alertă în rândul părinţilor: mai mulţi copii care merg la o grădiniţă din Constanţa acuză dureri de burtă şi stări de vomă

0
12052
Grădiniță. FOTO Alexandra VASILE

Probleme la o grădiniţă din municipiul Constanţa! O grupă întreagă de copii acuză dureri de burtă şi stări de vomă, începând de miercuri, 17 februarie.

Mai mulţi părinţi care au copiii la Grădiniţa ” Căsuța de Turtă Dulce” susţin că micuţii nu se simt bine. Este vorba despre 10 copii şi, din câte se pare, ar suferi de aceleaşi simptome şi copii de la altă grupă. “De aseară se simte copilul rău, am vorbit şi cu părinţii celorlalţi din grupă. Au dureri de burtă şi stări de vomă. Am înţeles că la fel ar fi şi în cazul copiilor de la o altă grupă”, ne-a declarat o mămică.

Același lucru l-a semnalat și o altă mămică care a precizat că a vorbit cu directorul grădiniței care i-a spus că mâncarea este proaspătă și că probabil este vorba despre un virus pe care copii l-au contactat.

„În cursul zilei de ieri când mi-am luat fetița de la grădiniță suplinitoarea mi-a spus că a vomitat verde. Am crezut că este un simplu episod, am luat-o acasă și în drum mi-a mai vomitat de două ori, urmând ca episoadele să se repete până la zece. Am întrebat pe grupul de whatsapp cum se simt ceilalți copii și ca o avalanșă au venit mesajele că toți copii se simt la fel. În jurul orei 12.00 noaptea atât fetița mea cât și ceilalți copii au vărsat foarte urât și am sunat-o pe directoarea grădiniței care mi-a răspuns foarte indignată că este o oră foarte târzie. I-am spus ceea ce se întâmplă și faptul că noi vrem să descoperim ce s-a întâmplat. Doamna director mi-a spus că pot să vin și cu mama DSP-ului și cu mama televiziunii că ea știe că mâncarea este proaspătă și crede că este un virus de la noi din clasă”, a precizat o altă mămică.

Precizăm că mâncarea pentru copii se prepare în bucătăria proprie a grădiniței, iar în cursul zilei de ieri micuții au primit la masa de prânz pește.

De cealaltă parte, directoarea grădiniței susține că a demarat o anchetă pentru a descoperii ce s-a întâmplat, dar că nu crede că episoadele de vomă ale copiilor au fost provocate de mâncarea pe care au primit-o în cursul zilei de ieri.

„Da, este adevărat că ieri în meniu a fost pește, dar sunt niște cazuri doar la o singură grupă. Acum urmează să facem cercetări să vedem ce s-a întâmplat. Cu siguranță nu este de la mâncare atâta timp cât sunt cazuri doar într-o sigură grupă. Așteptăm și rezultatul de la medic, rezultat pe care deocamdată nici unul dintre copii nu îl are, deci nu se confirmă nimic în aceste momente”, a declarat Nicoleta Chivoc, directoarea grădiniţei.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.