Urmează luni critice. Alexandru Rafila: Îngrijorarea mare a Organizației Mondiale a Sănătății este pentru lunile noiembrie-decembrie

0
212
Sursa foto: digi24.ro

Îngrijorarea mare a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pentru Europa, este pentru lunile noiembrie – decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri de COVID.

Membru în comitetul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, Alexandru Rafila susține că: „Îngrijorarea mare este pentru lunile noiembrie – decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri. Eu am o speranță care nu îmi dau seama dacă este fundamentată de evoluția bolii sau adaptabilitatea sistemului de sănătate. Vă dau un exemplu: Franța are 7.000 de cazuri noi pe zi, proporțional are mai multe decât România. Noi suntem la o incidență cumulată de 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Franța are 130 de cazuri, Spania ala 240. Nu mai observăm aceleași probleme care erau în primăvară. Mortalitatea e mult mai mică, din nefericire noi suntem pe primul loc la mortalitate”.

Acesta este de părere că fie sistemele de sănătate au adoptat schemele terapeutice în așa fel încât pacienții nu mai ajung să aibă forme foarte grave și mortalitatea s-a redus, fie pur și simplu faptul că în general se îmbolnăvesc persoane tinere și există strategii care să evite infectarea persoanelor vulnerabile a dus la reducerea impactului asupra sistemului de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.