Am insistat și s-a făcut dreptate: IPJ Tulcea a eliberat, în cele din urmă, documentul solicitat de un constănțean, victimă a unui accident rutier

1
4241
Teodorescu Dacian Constantin

Revenind la un articol publicat recent în cotidianul online Focus Press, denumit ”Abuz sau nu? Soțul unei judecătoare i-a distrus mașina unui constănțean într-un accident, iar Poliția nu-i dă “Anexa 2”, pentru a o preda asiguratorului”, constatăm că rotițele încep să se miște atunci când insistăm să se facă dreptate. În această speță întâlnim un caz în care unui constănțean nu I s-au pus la dispoziție unele documente, în urma unui accident în care a fost victimă, din cauza unor birocrați din sistemul judiciar.

Fără a intra prea mult în detalii, Dacian Teodorescu a fost victimă în cazul unui accident din 2019, produs pe raza județului Tulcea, când soțul unei judecătoare, din județul Mehedinți, nu a respectat indicatoarele rutiere, a depășit o coloană pe contrasens și a intrat cu mașina în autoturismul constănțeanului. Asiguratorul a constatat că e daună totală și avea nevoie de Anexa 2, eliberată de polițiștii din județul Tulcea. Numai că aceștiai nu i-au eliberat documentul, ba s-au comportat și în mod necorespunzător cu solicitantul, cu toate că cel din urmă avea tot dreptul să primească acest act necesar rezolvării problemei mașinii. Este lesne de înțeles motivul pentru care nu s-a făcut acest demers.

”Anexa 2” a fost cerută de mai multe ori, ultima oară fiind chiar săptămâna trecută. Între timp, reclamantul ni s-a adresat și nouă, pentru a face publică această nedreptate.

Odată cu publicarea articolului respectiv, am trimis și o adresă oficială către IPJ Constanța, pentru a cere lămuriri cu privire la această speță, în baza Legii 544 privind ”liberul acces la informații de interes public”.

Răspunsul primit în cursul zilei de joi, 10 decemrbie, a fost unul pe măsură: ”Documentul la care faceți referire, Anexa 2, cu privire la evenimentul rutier produs la data de 13 septembrie 2019, a fost înaintat către societatea asiguratoare, conținând toate datele solicitate de aceasta”.

 Cu alte cuvinte, se poate, dar a fost nevoie de nervi consumați și de drumuri inutile Constanța-Tulcea, pentru a primi niște documente care, în mod normal, trebuiau eliberate de prima dată.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

  1. Am masina lovita de 2 ani in fata casei , am pus la dispozitia politiei filmarea cu vinovatul cu numar se inmatriculare in clar , pierdut timp cozi declaratii etc , rezultatul:’te sunam noi’ dupa 6 luni de asteptat revin: ‘se investigheaza’ intreb daca l-au gasit raspunsul fiind ‘da’ si apo ‘te sunam noi’ , in urma cu 5 luni aceeasi poveste alt vinovat , nici o rezolvare , spaga si pilele sunt in top si la Constanta coruptia guverneaza toate institutiile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.