Lucrări la Delfinariul din Constanța: din 2022 vor fi mai mulți delfini și spectacole noi

0
733

Microrezervatia din Constanța atrage tot mai multi turiști chiar și în extrasezon. După un tur complet în microdelta de pe litoral, cei mai mulți dintre vizitatori se delectează și cu spectacolul delfinilor. Pentru ca acesta să se ridice la standarde europene se lucrează la foc automat, după ce conducerea a decis să investitească în extinderea bazinelor. Pe lângă modernizare, cei doi delfini, singuri de câțiva ani, vor primi încă patru aliați de joacă. Spectacolele vor fi astfel mai mari și mai atractive pentru publicul larg.   

La jumătatea lunii iulie a acestui an a fost semnat contractul ce a dat startul lucrărilor de extindere a Delfinariului din Constanța. Proiectul prevede lucrări de extindere a bazinului existent prin adăugarea unui bazin, cu realizarea unei zone ce va putea fi descoperită în sezonul favorabil și realizarea unei suprafeţe vitrate acrilice pentru creşterea activităţii de interacțiune cu delfinii. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5,6 milioane euro, din care 70% sunt asigurați de către Ministerul Turismului, iar diferența de 30% de către Consiliului Judeţean Constanţa.

Lucrările sunt în toi și potrivit managerului Complexului Muzeal de științe ale Naturii, Adrian Bîlbă, prin această investiție, Delfinariul se va extinde de la 1 milion de metri cubi la 4 milioane de metri cubi, de la 180 de metri suprafață, la 800 de metri suprafață, putând fi găzduiți astfel mai mulți delfini.

„Deocamdată lucrările au presupus demolarea unor structure existente pe amplasamentul pe care se vor construi două bazine și un sistem de filtrare împreună cu un sediu administrativ. Sunt elemente ce duc la modernizarea Delfinariului de la Constanța. Avem 1 milion de litri și puțin peste 200 de metri pătrați, iar regulamentele internaționale recomandă o suprafață triplă, adică 800 de metri și o adâncime mai mare, adică un volum mai mare de apă până la 4 milioane de litri de apă. În consecință noi vom fi pregătiți în doi ani de zile să le întâmpinăm și să putem ține mai mulți delfini. Mai mulți delfini înseamnă pentru vizitatori mai multe posibilități de recreere”, a declarat Adrian Bîlbă.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.