La Morga Spitalului Județean Constanța se schimbă cauza decesului de la o zi la alta, în mod constant?!

2
4614

După ce am sesizat faptul că, la începutul acestei luni, o familie a trecut prin clipe înfiorătoare, deoarece întâi li s-a spus că ruda lor nu a murit din cauza COVID-19, dar câteva ore mai târziu au fost anunțați prin SMS că rezultatul testului este pozitiv, o altă familie reclamă același lucru. Până acum, reprezentanții Spitalului Județean Constanța nu au oferit nicio declarație cu privire la tragedia pe care am semnalat-o.

La începutul acestei săptămâni, prezentam cazul unei familii care a trecut prin clipe de coșmar week-endul trecut. Vineri, 04.12.2020, o doamnă în vârstă de 83 de ani a fost transportată de urgență, cu ambulanța, la Spitalul Județean Constanța, deoarece prezenta dificultăți în respirație. Câteva ore mai târziu, a fost internată în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, deoarece starea de sănătate i se deteriorase rapid. Sâmbătă dimineață, când rudele au sosit la spital, au aflat că aceasta a decedat, așa că au mers la Morgă. Aici au fost informate că femeia nu a murit din cauza COVID-19, așa că au început să se pregătească pentru o înmormântare conform tradiției ortodoxe. Însă un mesaj primit pe telefon, după câteva ore, a dat totul peste cap: au fost anunțați de Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța că pacienta a murit din cauza noului coronavirus.

A doua zi, angajatul Morgii Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța care le informase că aceasta nu a decedat din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2, a revenit asupra cauzei morții, declarând că testul RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 a fost, de fapt, pozitiv și că a încurcat el documentele.

După publicarea articolului, o altă constănțeancă ne-a sesizat că a trecut prin aceleași clipe de groază, împreună cu familia ei, în același week-end! Când pacienta nu a murit din cauza COVID-19, când de fapt testul a fost pozitiv. Să fi fost același angajat sau e altceva la mijloc?

„Cumnata mea a fost internată pe data de 5 decembrie, cu probleme de inimă și reumatologice, au ținut-o pe hol, la Urgență, până a făcut stop cardio-respirator! Nu i-a dat nimeni nicio atenție! La analiza sângelui i-a ieșit negativ, dar în aproape zece ore a murit! Duminică dimineață, s-au dus copiii la Morgă, să-și ia mama decedată, confirmându-li-se că nu are virus, să o ducă la casa mortuară! După așteptări de cinci ore, le-a spus că nu fac față la morga spitalului, fiind mulți decedați, să vină luni! Când s-au dus luni, le-a spus că a fost o eroare în acte și că mama decedată are virus! Cum să se poată așa ceva?“, a povestit femeia.

Ca și în cazul primei familii, totul a trebuit contramandat, pentru că acum nu se mai putea face o înmormântare tradițională. Uluite și indignate, rudele au renunțat la toate pregătirile făcute, din cauza presupusei terifiante încurcături a fișelelor de către un angajat al Morgii Spitalului Județean.

„Am mers la casa mortuară, am anulat contractul. La biserică, am vorbit cu preotul să nu mai vină, pentru pachetele cu mâncare comandate la restaurant n-am mai putut să contramandăm comanda! Bani cheltuiți, frig îndurat și alergătură, apoi alte telefoane și mesaje la rude, vecini și cunoștințe să nu mai vină la înmormântare. Pentru că așa lucrează angajații spitalului, dar greșelile lor cine le suportă? Bătaie de joc la adresa familiei!“, a mai spus femeie plină de supărare.

Nici până acum, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța nu au transmis niciun punct de vedere cu privire la cele reclamate la începutul acestei săptămâni.

Dar președintele Consiliului Județean Constanța a anunțat, joi, 10.12.2020, că a dispus trimiterea de urgență, a Corpului de Control, la Serviciul Clinic de Anatomie Patologică din cadrul spitalului, în vederea efectuării unui control administrativ. Acesta s-a declarat cutremurat de imaginile apărute joi în spațiul public, care arătau cum rudele își identificau morții afară, în fața morgii, iar apoi trupurile neînsuflețite erau așezate în coșciuge aflate jos direct pe caldarâm.

„Am fost cutremurat de imaginile apărute în spațiul public constănțean de la Morga Spitalului Județean. În acest sens, am dispus de urgență un control, pentru a avea o imagine cât mai clară asupra celor care au apărut în presă. Corpul de Control va face o verificare asupra tuturor elementelor administrative, respectiv logistice ale Spitalului Județean. Prioritate va avea capacitatea de suport pentru Morgă, în acest sens vom sprijini unitatea medicală cu tot ceea ce este nevoie pentru o bună funcționalitate în condițiile impuse de situație“, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

2 COMENTARII

  1. Rezultatul testului pcr iese in 24-72h. Nu se fac teste din sange pt covid la upu cta. Se face initial un test rapid, dar acesta poate da rezultate fals negative. Pana nu iese pcr nu se stie exact dc a avut sau nu covid. Din aceasta cauza, rezultatul pcr poate schimba tot. E vina spitalului? A morgii? Iar despre cazul cu pacienta tinuta pe hol…povesti. probabil a stat la tratament asteptand rezultatele analizelor si randul sau rezultatul la ct. Sigur nu a stat nebagata in seama!

    • Pt unu asta care ai postat probabil ca esti angajatul spitalului sa nu uitati voi angajații spitalului Ca sunteti platiti din banii nostri ai contribuabililor și în schimb a bateti joc de oameni pt ce plătim cas daca in spital nu dai șpagă nu te baga nimeni in seama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.