Americanul care l-a înjunghiat pe polițistul Osman de la Eforie, internat într-un spital de psihiatrie: este considerat pericol public

0
2154

Judecătorii au decis internarea într-un centru de psihiatrie, pentru motive de siguranță, a individului care a înjunghiat un polițist, la Eforie, la începutul anului. Procurorii au cerut această măsură, întrucât bărbatul de 42 de ani are probleme psihice.

În luna ianuarie a acestui an, polițistul Orhan Osman de la Poliția Eforie a fost înjunghiat în abdomen, cu un cuțit, de către un individ recalcitrant, Ralph Sandbrand, de 42 de ani, cetățean român și american, în momentul în care i-a cerut acestuia să se legitimeze. Agresorul a reușit să fugă, după incident, însă a fost prins în scurt timp, pe faleza din localitate.

Agresorul este cunoscut, potrivit surselor judiciare, drept consumator de droguri. În seara incidentului nu era băut, dar, având în vedere comportamentul, cel mai probabil era sub influenţa substanţelor interzise. La momentul când a fost prins de oamenii legii, acesta ameninţa cu o şurubelniţă şi un cuţit.

După ce a fost imobilizat şi a fost dus la secţie, iar ulterior în arest, la întrebarea presei ce face în Eforie, Ralph Sandbrand a răspuns că este… în vacanţă. La întrebarea dacă îşi aduce aminte ce a făcut, bărbatul a spus: “Nu îmi aduc aminte ce am făcut”.

Polițistul a fost supus unei intervenții chirurgicale, după care a fost mutat la Terapie Intensivă. Potrivit unor surse din zonă, actualmente victima se simte mai bine, însă, până în prezent a avut mai multe complicații.

Agresorul, în schimb, a fost arestat, la momentul respectiv, iar procurorii au cerut internarea acestuia într-un spital de psihiatrie, din motive de siguranță, fiind considerat pericol public.

Decizia instanței:

Admite propunerea formulata de procuror, de confirmare a masurii de siguranta a internarii medicale, în raport de soluția de clasare a cauzei dispusă prin ordonanța nr. 55/P/2021 din data de 22.02.2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Confirmă măsura de siguranță a internării medicale provizorii, dispusă prin încheierea penală a Tribunalului Constanța, ce își va produce în continuare efectele, fata de inculpatul SANDBRAND RALPH- în prezent internat in Spitalul de Psihiatrie Săpoca. (…) Cu drept de contestatie în termen de 3 zile de la pronunțare. Pronunțată în ședință în cameră de consiliu, azi, 6.04.2021”.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.