Ameropa Grains SA a depus un PUZ pentru un teren de 8 hectare: intenționează să se construiască un parc retail

0
764
parc retail, foto rol ilustrativ, sursa: Retail.ro

Ameropa Grains SA intenționează să construiască un parc retail în municipiul Constanța în zona delimitată de Bulevardul Aurel Vlaicu, strada Nicolae Filimon, strada Interioară, plus alte proprietăți private, incinta silozului Traian.

În acest sens a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) un memoriu tehnic aferent obiectivului de investiții, în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal, în zona menționată mai sus.

Terenul în cauză are o suprafață totală de 76448 mp conform acte ( 76442 mp conform măsurători), fiind încadrat conform extrasului de Carte Funciară la categoria de folosință „curți construcții”. Acest teren dispune de o linie de cale ferată privată. Suprafața zonei studiate extinse este de aproximativ 89.645,16 mp (aproximativ 8,96 ha).

Pe terenul studiat, proprietata privată a companiei Ameropa Grains SRL , compania a desfășurat activități de: depozitare/condiționare/tratare cereale; condiționare seminte; utilizare produse pentru protecția plantelor; depozitare și comercializare îngrășăminte chimice și produse pentru protecția plantelor,  aceste activități fiind reglementate din punct de vedere al protecției mediului.

 Având în vedere poziționarea favorabilă a zonei studiate (zona în restructurare), cu accesibilitate ridicată la nivelul orașului, prin Bulevardul Aurel Vlaicu și strada Nicolae Filimon ce se conectează cu Strada Dezrobirii, propunerea prezentului P.U.Z. dorește încadrarea într-o singura zonă de reglementare a terenului ce a generat documentația, în vederea realizării unui parc retail.

Zona în care se incadreaza terenul a cunoscut o evoluție urbanistică orientată cu precădere  pe funcțiuni de locuire, comerț, prestări servicii,etc.

Compania Ameropa Grains SA a fost înființată în anul 1996, avându-și sediul în municipiul Constanța și este parte a Grupului de companii Ameropa Elveţia.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.