#Editorial. Chiar toți primarii obțin fonduri pentru asfaltări numai înainte de alegeri? Ne credeți idioți?

0
633

Nu vi se pare ciudat că mai peste tot, în aproape toate orașele și comunele, în acest moment se asfaltează? Nu e dubios faptul că anul trecut, de exemplu, pe vremea asta nu se asfalta nimic? Probabil că primarii, în mare parte lipsiți de imaginație, au nevoie de consilieri personali pentru a-i sfătui cum să facă să nu bată la ochi. Pai cum se poate ca, fix în anii electorali și exact înaintea alegerilor, toți edilii să rupă utilajele în două asfaltând de zor, ceea ce nu au făcut ani la rând?! Aaa…există o explicație: ”acum au făcut rost de bani de la UE” sau ”acum au primit avizele”…Serios? Ne credeți atât de proști? Înaintea voastră au fost alți primari care au venit fix cu aceleași scuze. Credeți că sunteți primii?  E firesc să faceți ceva agitație acum, domnilor aleși, înaintea alegerilor, pentru că psihicul uman este făcut să gândească că dacă nu ai făcut nimic acum, pe ultima sută de metri, nu ai făcut nimic tot mandatul. Dar chiar toate primăriile au primit avizele sau fondurile necesare pentru asfaltări, cu câteva luni înaintea alegerilor? De ce nu ați asfaltat anii anteriori, iar acum să veniți cu ceva nou, original, cum ar fi, de exemplu, implementarea unor proiecte educaționale, prin care să-i învățați și pe analfabeți să ”pescuiască singuri”, vorba lui Bill Gates, că destul ați profitat de pe urma voturilor lor, cumpărându-i cu ajutoare sociale.

Scuzele cum că nu ați avut bani, iar acum, dintr-o dată, au sosit fondurile UE, sau că nu v-au lăsat consilierii, guvernul, președintele sau Mama Omida, nu mai merg!

Învățați să vă faceți lucrările publice atunci când trebuie, nu înainte de alegeri. Întrebare: dacă nu ați mai avea nimic de asfaltat, ce veți face? Veți sta degeaba, în lipsă de idei? Este puțin probabil ca drumurile să ajungă în asemenea stadiu încât să nu mai aibă nevoie de reparații, mai ales că și calitatea lucrărilor, de multe ori, lasă de dorit. Dar măcar nu mai faceți valuri că ați asfaltat nu știu câți kilometri de străzi sau de șosea, pentru că, în fond, este treaba voastră ”să vă faceți treaba”, pentru că pentru asta ați fost aleși. Nu uitați că niciun primar nu este ”bătut în cuie” în fotoliul primăriei.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.