Tatăl lui Codin Maticiuc vrea să construiască un ansamblu rezidențial în Palazu Mare, alături de investitorii Husein şi Alexa

0
1729

Cartierul Palazu Mare din municipiul Constanța este ”luat la ochi” de afaceriști pentru noi investiții de amploare, fiind vorba de ansambluri rezidențiale sau locuințe colective ori individuale de locuit, în diferite regimuri de înălțime.

La Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a fost depus miercuri, 19 august a.c., un memoriu justificativ în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal aferent proiectului ce vizează realizarea unor obiective noi, construcții de locuit. Totodată, zilele trecute Primăria Constanța a emis Certificatul de Urbanism pentru construirea a opt locuințe individuale de un și respectiv două etaje.

Revenind la proiectul care face obiectul investiției, acesta ar urma să fie realizat în Palazu Mare cu acces direct la Strada Napoli (DE 276), Strada Nr.1 și DE305, iar inițiatorii sunt Ion Maticiuc, Smaranda Maticiuc, Ozghen Husein, Enis Husein, Narcis Husein, Gheorghe Alexa și Elena Alexa.

Prin P.U.Z. se propune realizarea unei noi investiții cu funcțiunea de locuire și dotări complementare, pe baza unui regulament local de urbanism corelat cu Studiul Hidrogeologic actualizat în 2019, întrucât reglementările aferente „PUD parcelare teren în vederea construirii de locuințe și dotări aferente acestora” aprobat cu H.C.L.M. 172/2013, nu corespund realității tehnico-economice din teren și sunt necesare completări și adaptări ale R.L.U. propus prin ”PUZ Palazu Mare III”, aprobat cu H.C.L.M. nr. 121/16.05.2011, al cărui R.L.U. este detaliat prin H.C.L.M. 258/31.07.2017 și H.C.L.M. 254/28.06.2018 – precizare care să permită o abordare echitabilă, coerentă și legală a unor potențiale edificări ale terenurilor din zonă.

Se propune realizarea unor obiective noi ale căror caracteristici funcționale se încadrează în reglementările urbanistice stabilite de Planul Urbanistic Zonal, respectiv: construcții de locuit (individuale/colective), în regim de înălțime mic/mediu/mare și dotări aferente locuirii, ce se vor corobora cu documentațiile aprobate, respectiv în curs de elaborare, din zona adiacentă terenului ce face obiectul prezentei documentații.

Imobilul care a generat PUZ se regăsește în intravilan, în zona nordică a Municipiului Constanța, într-un parcelar de tip agricol, dar cu tendințe clare de urbanizare validate de toate documentațiile de urbanism aprobate în zonă și în proximitate, cu acces direct la Strada Napoli (DE 276), Strada Nr.1 și DE305.

Conform Listei Monumentelor Istorice, zona este încadrată ca zonă protejată: Situl arheologic de la Palazu Mare.

Terenurile aferente investiției au o suprafață totală de 32.082 mp și folosința acestora este: vie, teren arabil și curți construcții. Scopul prezentului studiu urbanistic este de a reintegra zona în circuitul imobiliar al municipiului Constanța și de a armoniza relațiile funcționale cu vecinătățile (locuințe individuale și colective).

Prin urmare, pe terenurile pe care se inițiază P.U.Z. investitorii vor să construiască:

• locuințe individuale cu regim de înălțime mic;

• locuințe colective cu regim de înălțime mediu/mare;

• dotări aferente locuințelor (birouri, servicii, comerț).

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.