Ameropa Grains urmează să construiască un parc retail, blocuri şi unităţi de alimentaţie pe locul fostelor silozuri. Proiectul a ajuns pe masa consilierilor

0
946

Ameropa Grains SA urmează să construiască un parc retail şi complex residenţial (blocuri, creşe, biblioteci, dispensare şi unităţi de alimentaţie) în municipiul Constanța în zona delimitată de Bulevardul Aurel Vlaicu, strada Nicolae Filimon, strada Interioară, plus alte proprietăți private, incinta silozului Traian.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a analizat deja memoriul tehnic aferent obiectivului de investiții, în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal în zona menționată mai sus, iar acum planul ajunge în atenţia consilierilor locali municipali.

În şedinţa convocată vineri, 29 ianuarie, pe ordinea de zi figurează proiectul de hotărâre “privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de bd. Aurel Vlaicu, str. Nicolae Filimon, str. Interioară 4 și limite cadastrale, inițiator Ameropa Grains SA”, iniţiat de primarul Vergil Chiţac. De precizat că cetăţenii au fost consultaţi cu privire la investiţie şi nu au fost înregistrate obiecţii.

Terenul vizat de Ameropa are o suprafață totală de 76448 mp conform acte (76442 mp conform măsurători), fiind încadrat conform extrasului de Carte Funciară la categoria de folosință „curți construcții”. Acest teren dispune de o linie de cale ferată privată. Suprafața zonei studiate extinse este de aproximativ 89.645,16 mp (aproximativ 8,96 ha). Pe terenul studiat, proprietata privată a companiei Ameropa Grains SRL, compania a desfășurat activități de: depozitare/condiționare/tratare cereale; condiționare seminte; utilizare produse pentru protecția plantelor; depozitare și comercializare îngrășăminte chimice și produse pentru protecția plantelor. Amintim că în luna mai a anului 2020  Ameropa a demolat, prin implozie, silozurile pe care le deţinea în zonă.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.